DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert
Yusuf Sarıkaya
Yusuf Sarıkaya
Giriş Tarihi : 08-10-2023 16:41

Aşkla Yapılacak Görevler

Biliyorsunuz 1-7 Ekim tarihi Camiler ve Din Görevlileri Haftasıdır. İsmi değişse de 1986 yılından beri kutlanan bir haftadır. 2023 Yılının ana teması “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olarak belirlendi; Diyanet İşleri Başkanlığımızca. Bu vesile ile tüm değerli her kademede görev alan Din Gönüllüsü kardeşlerimin haftalarını tebrik ederim.

Her ne kadar bu haftalık, günlük kutlama geleneği bize dışarıdan gelse de artık uyduk kalabalığa diyelim. Belki bir farkındalıkla gündemde tutma faydasından bahsedebiliriz. Üç sınıfın topluma etkisi çok tesirli olur. Başta din hizmetlileri, eğitim hizmetlileri ve sağlık hizmetlileri. Bu üç alan toplumu şekillendirir. Birisi ruh doktorudur. Birisi irfan doktorudur. Diğeri de beden doktorudur. Bu alanda çalışanlar işlerini aşkla yapmak zorundadır. Bunların ceketlerinin cebinin kapalı olması gerekir. Ne dediğim gayet açık sanırım. Biz isterseniz haftanın konusu olan Din Hizmetlilerine dönelim.

Din hizmeti sunan kardeşlerimin hesabı değil hasbi çalışanlarının çok olduğunu biliyorum. Görev yaparken kendinden geçenler, evini barkını ihmal edecek kadar adanmışlar olduğunu biliyor ve duyuyorum. Din hizmetinin daima toplumun önünde ve toplumla beraber yürütüldüğünü hepimiz biliriz. Hizmet 7/24’tür bu alanda. Bu hizmet doğumdan başlar ölümle devam eder. Kulağa ezan okumadan başlar, sala verinceye kadar devam eder. Daha sonrası için de görevi bitmez. Yani tam bir adanmışlık hizmetidir bu hizmet. Emekliliği de yoktur. Onun için: “Din hizmetlisinin emeklisi olmaz rahmetlisi olur.” “Din hizmetlisin görevi teneşir tahtasında (Musallada) biter.” derler.

Buyurun bu anlayışla görev yapmaya. Herkes dünyalık peşine koşarken sen topluma kendini adayacaksın. Maişetini maaşınla veya anadan atadan gelenlerle veya alın teri el sanatın varsa görevi aksatmadan ürettiğin ürününle sağlayacaksın. Hizmeti adanmışlık ruhu ile yapacaksın. Buna rağmen toplumdan alkış bekleme yerine Allah’tan mükâfat bekleyeceksin. “Var mı böyleleri?” der gibi duyuyorum sizden. Evet, var hem de çok var. Koca camia içinde çürükler olmaz mı elbette olur. Ama şunu tereddütsüz söyleyebilirim ki, bu hizmet alanında ana omurga bu camiada hizmet adamıdır.

Adanmışlık başta gelmektedir. Şöyle bir düşünürsek hepimizin hayat serüveninde mutlaka din hizmetlisinin izi vardır. Ama her alanında izi vardır. Öyle adanmış ruhlar bilirim ki, kendisine daha sonra çocuğuna, torununa hizmet vermiş din gönüllüleri vardır.Camisi medrese gibidir. Üniversite gibidir. Sözü dinlenir, görüşüne başvurulur.Mahallenizde dikkatle bakarsanız bunu görürsünüz.

Camilerimize gelince medeniyetimizin en önemli yapı taşlarıdır. Bir mahalle oluşurken önce camiler inşa edilir, edilmelidir. Kadim medeniyetimizde böyledir. Aslında camiler çok amaçlı kullanılmalıdır. Böylesi yerler vardır. Öğrenciler için çalışma salonları, çocuklar için oyun alanları, okuma salonları olan camilerimiz vardır. Hatta çocuk bakım ve beslenme odaları bugün bazı camilerde mevcuttur. Kimsesizleri doyuran aş evleri, banyoları, tıraş için berber salonları vardır. Daha akla hayale gelmeyen nice hizmet camilerde yürütülmektedir. Sessiz sedasız.

Beş vakit namazı tembellik edip kılmayan nice Müslüman kardeşimiz camilerin ihtiyaçları için her türlü özveriyi gösterir. Çünkü duymuştur ki, “Camileri Allah’a ve ahirete iman eden, namaz kılan, zekât veren ve yalnızca Allah’tan korkanlar imar edebilirler. Doğru yolda olanlar bunlardır.”

Bu vesile ile tüm gönül dostlarımızın haftasını tebrik eder sağlık afiyetle daha nice hizmetlere imza atmaları dileklerimle. Aramızdan ayrılıp dar-ı bekaya kavuşanları da rahmetle yâd ediyorum.

NELER SÖYLENDİ?
@
Yusuf Sarıkaya

Yusuf Sarıkaya

DİĞER YAZILARI Din ve Dil Konusu Bayramların Hayatımızdaki Yeri Kadir Gecesi / Kader Gecesi Len Nerka: Asla Diz Çökmeyeceğiz Gazze: İnsanlığın İmtihanı Ramazan'ı Anlama ve Anlamlı Kılma Bursa Hanlar Bölgesi Filistin'de Soykırım ve Batı'nın Değerleri! İffetli Olmak ve İftiraya Uğramak Sivri Tepe ve Pamuk Miraç Mucizesinin Hediyesi Namaza Dair Hikmetler Bursa'da Zaman Bursa'da Küçük Bir Gezinti Mahmut Kanık ve Yaşar Kaplan Hayra Alamet Değil /2 Hayra Alamet Değil /1 İsrail Mitler ve Terör Gazze Direnişi Yüzümüz mü Var?! Seyahat Ya Resulallah! ABD ve Dünya Jandarmalığı veya Katil Devlet Sezai Karakoç ve Çağdaş Sufi Yahudilerin Kahrolası Azgınlıkları Gazzeli Annenin Feryadı Siyonist Hahamlardan Fetva Alma Hırsızlığı Demir Kubben Başına Çöksün Siyonist İsrail Kalbi Mühürlü Olanlar Niçin İsrail Devleti de Yahudi Devleti Değil? Çocuk ve Ölüm Gözyaşı A.Ş.K Vakfı Bursa'da Çocuk Olmak Ey Resul! Bu Çağın Adı Ne Olsun? Güzel Ahlak ve Nefs Atışması 1988 Yılı Nobel Edebiyat Ödülü İnsanın Dört Mevsimi Gençlik ve Bazı Sorunları Muallim Naci Nefs ve Akıl Atışması Merhamet Elçisine Arzımdır  Ali Ulvi Kurucu Emin Acar İle Kısa Bir Görüşme Nefs ve Vicdan Atışması Hayat ve Memat Anadolu'da Geleneksel Düğünlerimiz Hicret Bir Dirilişin Adıdır İradeyi İpoteğe Vermek Allah'a Sevimsiz Gelen Helal Şehzade Ahmet Efendi İle Kısa Bir Görüşme Çocuklarımızın İyiliği İçin Onlarla Kötü Olmayalım Kurban Olsun Diye... Eğitim Hayatımdan İbretlik Bir Anı Dilin Gücü ve Afetleri Terk Edilmişliğin Acı Sonu Helena'nın Havva Oluşu Dostlarım Olan Kitaplarımla Hikâyelerim /3 Dostlarım Olan Kitaplarımla Hikâyelerim /2 Tedbirden Sonra Tevekkül Bilinmeyen Üniversite - Salih Dane Hoca Efendi ve İstinye/ Mahmutçavuş Camii Dostlarım Olan Kitaplarımla Hikâyelerim /1 Dilber Ana ve Elmas Kadın Özdeyişler Yazmak Sorumluluk İster
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
Advert
Yol Durumu
ARŞİV ARAMA