DENEME
Giriş Tarihi : 02-04-2023 23:59

Şaşırmak

Yazan: Hamiyet Su Kopartan -ŞAŞIRMAK

Şaşırmak

ŞAŞIRMAK 

Araştırmalara göre dünyanın en özgür canları, canlıları kedilermiş. Ne kadar eğitilirse eğitilsin kendi canları istemedikçe kimse onlara hiçbir şey yaptıramazmış. Bu yüzden hiçbir sirkte kediler gösterilerde kullanılmazmış. 

Sokak kedileri için hayat daha zor. Ev kedileri bulunduğu ortama alıştıkça evin her yerini sahipleniyor, hatta evdeki insanları da. Kime nasıl davranacaklarını, kime nasıl nazlanacaklarını, kimi nasıl harekete geçireceklerini çok iyi biliyorlar. 

Biraz gözden kaybolsalar hiç olmadık yerde buluyorum. Son birkaç haftadır gündüzleri dolapların üstünde uyuyorlar. Kendileri istemezse, ses vermezlerse bulmak imkansız. 

En çok takdir ettiğim özellikleri de öğrenme merakları. Beraber sileriz yerleri, beraber sereriz çamaşırları, her şeyi beraber yaparız. Ben bulaşık yıkarken hep dikkatli dikkatli bakarlardı da suyun ilgilerini çektiğini düşünürdüm Bulut'un da bulaşık yıkamama yardım ettiği âna kadar. Ne kadar iyi gözlemlenmiş, işi çözmüş. Gerçekten beraber duruladık Bulut'la. 

Hep yerde gezdikleri için hep yeri, hep aynı yerleri görüyorlar. Arada dolapların üstüne çıkmak lazım ki etrafı daha geniş açıyla görsünler. Onlar da bizim gibi gördüklerine, duyduklarına şaşırıyorlar. 

Şaşırmak, alışmaktan iyidir; çünkü insan ve dahi tüm canlılar şaşırırken sorgular, sorguladıkça gerçeği kendi gözüyle görmeye başlar. Sırf bunun için bile konfor alanından uzaklaşıp bir zahmet dolap üstüne çıkmaya değer.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi