KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 26-04-2024 15:32

Bir Kitap: Mahalleden Arkadaşlar / Selçuk Aydemir

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: MAHALLEDEN ARKADAŞLAR / SELÇUK AYDEMİR

Bir Kitap: Mahalleden Arkadaşlar / Selçuk Aydemir

BİR KİTAP: MAHALLEDEN ARKADAŞLAR / SELÇUK AYDEMİR

"Söz anne seneye uslu bir çocuk olucam."
"Seneye mi?” 
“Bir anda olmaz anne, yavaş yavaş. Sigarayı babam iki senede bıraktı, ben de yaramazlığı birkaç ayda anca bırakırım.”

Nisan ayını ortak okunacak kitaplara ayırmıştım ve değerli dostlarla, çok güzel kitaplar okuduk şimdiye kadar. Güzel olmaları yanında biraz da hüzünlü, yorucu eserlerdi. O halde araya eğlenceli bir kitap alayım dedim ve sıralamasını takip etmemiş olsam da Selçuk Aydemir kalemini seçtim kendime.

"Liseden Arkadaşlar" kitabını severek okumuştum bir süre önce. Kahramanımız Selçuk'un çocukluğuna yol aldım  bu eserle.

90'lı yıllara döndük hep birlikte. 9 yaşındaki Selçuk, yakın arkadaşları Mete ve Serkan ile bir çete kurmaya karar verir. Büyük bir rakipleri vardır. Kendilerinden bir kaç yaş büyük İsmet. Aslında Selçuk İsmet'in çetesine dahil olmayı istemektedir fakat kabul edilmeyince kendi çetesini kurup, İsmet'in saltanatına son verme kararı alır.

Mahalle kültürü, komşuluk ilişkileri, arkadaşlık, dostluk, vefa üzerine oldukça eğlenceli bir eserdi. Cep telefonlarının olmadığı, teknolojinin henüz herkesi ele geçirmeye başlamadığı, mahalle bakkallarından veresiye alışveriş yapıldığı, hep birlikte Hıdırellez ateşi yakılarak eğlenildiği günlere dönmek çok güzeldi. Selçuk ve arkadaşlarının bu doğal ve sevimli anlarına tanıklık etmek için tavsiyemdir, mutlaka okuyun. Sırada iş hayatındaki maceraları var kahramanımızın.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi