DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Advert
Ahmet Furkan Demir
Ahmet Furkan Demir
Giriş Tarihi : 12-09-2023 21:03

2023 / 2024 Eğitim Öğretim Yılı

Her yıl yaz tatilinin ardından iştirak ettiğimiz yeni eğitim ve öğretim yılına bu yıl da iştirak etmiş bulunmaktayız. Evvela 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenci ve eğitmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her işte olduğu gibi eğitimde de mühim olan iştirak etmek değil, iştirak edilen dönemin faydalı ve muvaffak bir şekilde tamamlanmasıdır.

Bu yıl okula yeni başlayan ve bir üst sınıftan devam eden milyonlarca öğrenci elbette ki bizlerin geleceğidir. Bu nesil bizleri gelecekte aziz veya zelil kılacak olan nesildir. Bu temayülü de belirleyecek olan şüphesiz eğitmenler ve veliler olacaktır. Gelecekte bizleri aziz kılacak olan nesil de şüphesiz kültürüne, geçmişine ve dinine bağlı olan nesil olacaktır. Sadece müfredata şamil olan hususları öğrenmekle ne verimli bir dönem nihayete ermiş olur ne de arif bir nesil yetişmiş olur. Özellikle kültürümüzü ve tarihimizi, müfredatın harici bir şekilde hak olarak öğrencilere aktarmadan sağlıklı bir nesil yetiştirmenin mümkün olmadığı kanaatindeyim.

Evvela dinini, sonra tarihini ve sonra da kültürünü bilmeden veyahut tüm bu hususları yanlış bir şekilde öğrenen nesilden gelecek adına ümit var olmak pek de mümkün olmayacaktır. Bu hususta hem müfredatımızda güncellemelerin yapılmasının hem de eğitimcilerimizin ve velilerimizin bu husus üzerinde durmasının elzem bir durum olduğunu düşünmekteyim.

Gelecek nesillerimize İslam aşkını, vatan aşkını, millet ve ecdat aşkını en güzel şekilde öğretmemiz gerekmektedir. Geçmişine söven değil, geçmişini tanıyıp övünen bir nesil… Batılı devletlere özenen değil, kültürünü öğrenip ona sımsıkı sarılan bir nesil… Dinine atılan iftiralara kayıtsız kalan değil, dinini tanıyıp müdafaa eden bir nesil…

Aynı zamanda eğitim modeli olarak da biran önce ezberci zihniyetten kurtulup araştırmalı ve uygulamalı eğitim modeline geçilmesinin hem ferdi olarak hem de içtimai olarak fayda sağlayacağı kanaatindeyim. Bu şekilde kendilerini daha net ifade edebilen, hayal gücü daha geniş, toplumsal ve sosyal hayatta daha aktif rol alan, sorumluluklarının bilincinde olan bir nesil yetişmiş olacaktır. Özellikle ilkokula yeni başlamış ve devam eden öğrencilerde okuma ve araştırma alışkanlığı kazandırılmalıdır. Kulaktan duyma bilgiler ile değil araştırıp kaynaklarla öğrenen bir nesil yetişmelidir.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının kazasız ve belasız bir şekilde tamamlanmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederken, bu vesile ile eğitim ve öğretim hayatım boyunca üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerime de sonsuz teşekkür ediyorum.

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
Advert
Yol Durumu
ARŞİV ARAMA