DENEME
Giriş Tarihi : 11-04-2023 20:20

İnsan Hayat İlişkisi

Yazan: Kemal Tekir -İNSAN HAYAT İLİŞKİSİ

İnsan Hayat İlişkisi

İNSAN HAYAT İLİŞKİSİ 

İnsan hayatı inişli çıkışlı bir yolculuktur.
Yaşadığımız sürece, acı, sevinç, keder hep iç içe geçer.

Hayat dikensiz bir gül bahçesi değildir, karşılaştığımız, engeller ve zorluklar, doğal afetler, iş kazaları, hastalıklar, iflaslar ve bunların sonucunda yaşadığımız hayal kırıklıkları hayatın dikenleri gibidir.

İnsanların hayatlarını alt üst eden şoklar karşısında takındığı tutumlar farklıdır, bazıları şoklara dayanıklıdır, düşünce ayağa kalkar, yollarına devam ederler.

Kırılgan insanlar ise, çabuk incinen, yaşadığı zorluklardan kurtulmak için çaba göstermeyen, risk almaktan kaçınan, elini taşın altına koymayan insanlardır.

En ilginç insan tipi ise, hayat yolculuğunda ara sıra tökezleyen, sırtından hançerlenen, haksız eleştirilere maruz kalan, darbe üstüne darbe almasına rağmen pes etmeyen, soğuk kanlı, çabuk toparlanan, soruna değil çözüme odaklanan, yeni durumlara uyum sağlayan, bedensel ve ruhsal yara bereler içinde olsa da alnı açık, başı dik, kimseye eğilmeyen boyun bükmeyen, kula kulluk etmeyen, onurlu, erdemli, ilkeli, kararlı, tutarlı insanlardır.
İnsanlar için yapılan sınıflamalar, kurumlar, toplumlar ve devletler için de geçerlidir.

Sağlam gibi görünen bazı kurumlar ve toplumlar yaşadıkları sorunlar sonucu darmadağın olurlar.

Bazı toplumlar ve kurumlar ise yaşanan krizlere, skandallara dayanıklı olurlar.

Millet olarak bizler; kırılgan olmayan bir yapıya sahibiz. Ruh halimiz sık değişiklik gösteriyor bazen bir bardak suda fırtına koparıyoruz, bazen bir kaşık suda boğuluyoruz, yandık, bittik, mahvolduk derken, küllerimizden yeniden doğuyoruz.

Editör: Betül Eren 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi