KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 30-12-2023 16:10

Bir Kitap: Ömür Yolumdaki Son Göç / Abdurrahman Çetin

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: ÖMÜR YOLUNDAKİ SON GÖÇ / ABDURRAHMAN ÇETİN

Bir Kitap: Ömür Yolumdaki Son Göç / Abdurrahman Çetin

BİR KİTAP: ÖMÜR YOLUNDAKİ SON GÖÇ / ABDURRAHMAN ÇETİN

Her insana bir ömür biçilmiş yani her insanın, bir ömür yolu vardır. Bu yolla demek istediğim, insanın yaşamı boyuncaki hayat hikâyesidir. Tabii, her insanın ömür yolları yani hayat mücadelesi, yaşadıkları, tecrübe ettikleri farklıdır. İnsanların, bu yolda hem iyi hem kötü günleri mutlak olacaktır. Kimisi zenginken kimisi fakirlikle mücadele içinde olur. Kimisi mutlulukla hayatı yaşarken kimisi mutsuz bir hayat yaşar. Her insanın günü bir olmaz.

Yazar Abdurrahman Çetin "Ömür Yolumdaki Son Göç" kitabında baştan sonuna kadar, hiçbir şekilde hayal ürünü oluşturacak ya da hissettirecek bir cümle kullanmamış. Ömrünü, hem varlık hem yokluk içinde geçirmiş; sıkıntı ve çileli bir hayat tecrübesine sahiptir. Bu kitabında, bizzat kendisinin yaşadığı ve tanık olduğu olay ve olguları kaleme almış. Büyük sıkıntılar çeken inaanlar, çocuklarının ömrü güzel ve güzellikler içinde olsun diye hep nasihat ve öğütlerle nidalarda bulunur ya, yazar da bunu amaçlayarak sonraki nesiller onun çektiği acıları, sıkıntıları çekmesin, aksine huzur içinde yaşasınlar diye bu muazzam eseri derleyerek kaleme almış.

Kazakistan'ın tarihi, gelenek ve görenekleri hakkında da birbirinde farklı bilgiler içeren bu eserde, yazarın doğup büyüdüğü Altay'dan başlayarak Türkiye'ye kadar uzanan hayatını konu almış. Hayat bir yol ise, içindekiler de, göçü yaşayan yolcular…

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi