KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 03-02-2024 19:14

Bir Kitap: Rıza / Ayfer Savaş Aydın

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: RIZA / AYFER SAVAŞ AYDIN

Bir Kitap: Rıza / Ayfer Savaş Aydın

BİR KİTAP: RIZA / AYFER SAVAŞ AYDIN

Kolay mı sanılıyor her şey. İnsanın yaşadıklarını, ne dağlar, ne de taşlar kaldırabilir. Her insanın bir öyküsü vardır. Hele ki, bu öykü acı dolu ise, yaşanılır mı, zor. Zorluklarla mücadele etmek insanın doğasında var olan bir azimdir.

Yaşamak için gülümsemek gerekir. Hayata merhaba demek gerekir. Kolları açıp dünyayı kucaklamak gerekir. Sevdikleriyle, dostlarıyla doğanın oksijenini temiz kanına çekmek gerekir. Her zorluk, her hastalık bir imtihandır. Bu imtihan karşısında Ayfer Hanım’ın dayısının geçmişini araştırarak onun ve sevdiklerinin yaşadıklarını öğrenmesi ve azmine misafir olalım.

Yazar Ayfer Savaş Aydın kanser hastalığına yakalandıktan sonra, kanser hastalığına maruz kalıp hayatını kaybeden dayısı Rıza'nın geçmişini araştırarak hayat hikayesini kaleme almaya karar verir.

Bu hususta araştırmalar yaparak dayısının eski arkadaşlarını bularak hayatına dair her detayı öğrenip kaleme almaya başlar. Rıza, çok akıllı uslu tek erkek çocuğudur. Ablaları onunla yakından ilgilenir ve hayatında her daim yanında olurlar. Rıza, genç bir delikanlı olduğu vakit kanser hastalığına maruz kalır. Çok sevdiği nişanlısıyla mektuplarını okudukça hüzünlendiren satırları okuyup hüzünleniyoruz.

Geriye yarım bir aşk ve gözü yaşlı bir aile kalıyor. Hüzünlü bir hayat hikayesi. Gerçek yaşanmış hayatları merak edenlere tavsiye ediyorum.

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Ama bazı şeyler de gerçekçiliğini her zaman korur.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi