KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 04-11-2022 17:05

Bir Kitap: Yolun Sonu / Gökhan Güçlü

Yazan: Arzu Ortaören - BİR KİTAP: YOLUN SONU / GÖKHAN GÜÇLÜ

Bir Kitap: Yolun Sonu / Gökhan Güçlü

BİR KİTAP: YOLUN SONU / GÖKHAN GÜÇLÜ

Bir gençlik hikayesi okudum Göktan beyin kaleminden. Kitaplaştırılmış bir tiyatro eseri aslında. Umarım sahnede izleme şansı da bulurum Cengiz ve arkadaşlarının kısacık ama samimi hikayesini.

Köyünden üniversite okumaya gelir Cengiz. Çalışkan bir delikanlıdır. Tüm köy halkı karınca kararınca destektir köylerinin gururu olan Cengiz'e. Erzaklar, harçlıklar gelir imece usulü toplanarak. İçten mektuplar yazılır köyden haber ulaştıran. Sahi hatırlar mısınız mektup yazdığımız o güzel günleri. Sayfalar dolusu sohbet içeren, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim, çokça selam diye bitirilen. Ben çok özlüyorum açıkçası o doğal, samimi günlerimizi. 

Neyse dönelim Cengiz'in hikayesine. Başarılı bir öğrencidir gerçekten. En yakın arkadaşı Burak onunla yaşamaya başlar hatta bir süre, kötü giden derslerini onun yardımıyla düzeltmek için. Kısa bir arkadaşlığı olur Cengiz'in Meral ile, sonu gönül kırıklığı ile biten. En büyük hayali başarılı ve zengin biri olmak, sonrasında aşevleri, yurtlar yaptırıp insanlara yardım etmektir bizim yiğit delikanlının.

Bir arkadaş ortamında Esra girer hayatına ve herşey tepe taklak olur. Esra'nın yörüngesine girmiş bir gezegen gibi herşeyden uzaklaşır bir anda. Okulundan, hayallerinden, köydeki fedakar ailesinden ve tüm arkadaşlarından. Peki ya sonra? Sonrası size kalmış. Okuyup öğrenmeniz gerekecek.

Ankara Kitap Fuarında yolumuz kesişti sayın Göktan Güçlü ile. Kısa bir sohbet etme şansı buldum. Seyahat etmeyi seven, tiyatroyu hayatının merkezine almış bir değer. Kendisi ve kalemi ile tanışmaktan çok mutlu oldum. Yolu açık olsun dilerim.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi