KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 19-11-2022 14:48

Bir Kitap: M.A.N.C Evreni / Musa Akkaya

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: M.A.N.C EVRENİ / MUSA AKKAYA

Bir Kitap: M.A.N.C Evreni / Musa Akkaya

BİR KİTAP: M.A.N.C EVRENİ / MUSA AKKAYA 

Axel gibi bir bilinmezliğin içine girdim, diyebilirim. Okudukca ne olduğunu çözmeye çalışırken Axel de uyandığında nerede olduğunu sormak zorunda kaldı yanı başında duranlara. Ben neyin ne olduğu sihirli sözcüklerden anlarken Axel'e ise anlatıldı. 

Sizlere şöyle bir soru sorsam: Bir şehir kurmak isteseniz ya da şehir küçük gelir bir ülke kurmak isterseniz oranın nasıl olmasını istersiniz? Nasıl bir yaşantının olmasını dilersiniz?

Tahmince: Sevginin, özgürlüğün, barışın olduğu bir yer olsun istersiniz. Yaşamak ve yaşatmanın güzel fikirlerle olmasını isteyeceksiniz. Hatta ve hatta doğadan tutup içindeki canlılara kadar kötülükten uzak iyiye yakın olmasını istersiniz. 

Evet, öyle bir gezegen ya da bir dünya kurmak isteniyor Axel tarafından. Öyle hayallerde güzel olacak bir  dünyanin olması güzeldir. Ne yazık ki kitapta da değinmekte insanın olduğu yerde huzuru aramak yanlış olur desek de iyi yapacakları unutmamak gerekir. 

Mitoloji, felsefe, edebiyat ve tarih yönüyle yaşamak ve yaşatmanın sebeplerini araştırılmaktadır.  Axel'in ünlü kişilere konuk olması ile yaşamanın ve yaşatmanın sırrı güzel fikirlerle olduğunun baskıngen tarafını göstermektedir. 

Yazarın hayal gücü gerçekten zekice. Kalemi güzel.  Sözcükler sihirli, büyülü.  Akıp gidiyor.  Akıp giderken sözcükler; düşündürüyor. Düşündürürken hayal ettiriyor. Hele ki cümleler arasına aldığı şiirsel kelimeler mana yüklüdür.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi