SÖYLEŞİ
Giriş Tarihi : 01-12-2023 19:31   Güncelleme : 01-12-2023 19:38

Hayat Yolculuğu / Kemal Tekir

Yazan: Kemal Tekir -HAYAT YOLCULUĞU

Hayat Yolculuğu / Kemal Tekir

HAYAT YOLCULUĞU

Hayat bir yol, ömrümüzse bir yolculuktur.
Hayat yolunda karşımıza birçok insan çıkar, kimiyle kısa, kimiyle uzun yoldaşlıklar yaparız, bunların bir kısmı bize her konuda destek olur, bir kısmı da köstek olur, bazı insanlar vardır ki enerjisiyle, empatik, sempatik tavırlarıyla bize dokunur ve dönüştürür. Destek olanların değerini bilip onlarla olan dostluğumuza özen göstermek, böyle ilişkilere yatırım yapmak, köstek olanları tanıyıp zarar görmemek için onlara karşı temkinli ve dikkatli olmak zorundayız.

Hayatında sana yara açan bir sürü gereksiz insan olacağına, iyi günde, kötü günde yanında olan, sana yar olmaya çalışan, az ve öz samimi dostların olması yeterlidir.

Hayat yolculuğunda, çevremizde iyi insanlar biriktirmeye çalışalım.

Herkese hak ettiği değeri verelim. Hepimizin geçmişte yaşadığı  olumsuz olaylar ve bunların gönlümüzde yol açtığı yaralar, ruhsal travmalar vardır, bunları tekrar tekrar düşünerek, filmi geriye sararak, kısır döngüye düşmeyelim, geçmişte yaşananlardan ders alarak bundan sonraki yaşamımızı düzenleyelim.

Geçmişte her ne yaşadıysak, yaşandı geçti, biz geçmişin oyuncusu değil, izleyicisiyiz, 
kendimizi geçmişten dolayı suçlamak, keşkelere takılmak bize yarar değil zarar verir.

Geçmişte olanları değiştiremeyiz, geleceğin belirsizliklerini de bilemeyiz, an da yaşamayı öğrenirsek, kendimizi daha mutlu hissederiz.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi