SÖYLEŞİ
Giriş Tarihi : 20-10-2023 14:52

Güz Sancısı / Melek Baykara

Melek Baykara -GÜZ SANCISI

Güz Sancısı / Melek Baykara

GÜZ SANCISI

Güz sancısına bağlıyorum; bu aralar aşırı yorgunluk var bende, zihinsel ve bedenen. Sanırım hava değişimi olsa gerek. Bilemiyorum.

Bunca olanlardan sonra, kızıl kıyamet bombalı savaşlar kirli rengini gösterdi...Facebook’a bakınca gözlerim de yanmalar başladı...

Hiçbir şey yapasım gelmiyor; içimdeki büyük hayal kırıklığı, sıkıntı, üzüntü ve kaygıdan dolayı…  Televizyonda, şiddet, ölüm dolu kötü ölüm haberler ve aynı konuları dönüp dönüp yeniden veren diziler… Kitap okumak ise hiç içimden gelmiyor..

Dışarı çıksam, değişik ve tuhaf insanlarla karşılaşıyorum. Tek başına yürümeye bile korkuyorsun. Yaşayan bir ölüden farkımız kalmadı. Hiçbir şey anlamlı ve güzel gelmiyor bana, tatsız tuzsuz yaşayıp gidiyoruz...

Korku, ölüm, yalnızlık, virüs belası, üzüntü, kaygı, doğa afetleri keyifsiz sıkıntılı ama evelallah hepsini sırtımdaki heybeme doldurdum ve epey ağır bir yükle dolaşıyorum.

Anları yaşamayı da unuttuk ve  geçmişe takılıp kalıyoruz. Psikolojimizi tamamen bozdular ve bozanlara da; "Alın bu dünya ve her şey hep sizin olsun, tepe tepe kullanın." diye seslenesim var.

Bizlere yakışmayan öyle birileri var ki; parazit üretiyor durmadan, hep aynı teraneler gelgitler...

Aşklar, sevdalar, sevgiler ise yerlere atılmış çöp yığını gibi... Nerede o kutsal sevdalar, sevgiler? Var mı gerçek aşklar?

Yok efendim yok..

Evrensel iklimler değişti, artık insanlar da  değişti…

Gelenekler, örf ve adetlerimiz zamanla kaybolup gidiyor, kırsal kesimlerde bazı geleneklerse devam ediyor; hâlâ kızlarını okutmayan aileler var.

Okullarda tiyatro, sinema, resim, müzik, heykeltraş, edebiyat gibi derslere önem verilmezse, korkarım ki kültür ve sanatsal değerlerimiz de bu gidişle kaybolacak. Eskiden olduğu gibi, okullarda fen ve edebiyata önem verilmesini ayrıca  temenni ederim.

Edebiyat büyük bir aşktır; renklerin dört mevsim gibi harmanlanıp sunulduğu, şifa gibi terapi bir uğraştır. Bir de ilahi aşklar vardır ki, ruhanidirler. Ayrıca, sabır ile dualar da şifadır..

Yorgun olduğum halde, sanki ben yazmıyormuşum gibi kalemim kendiliğinden gönülden dökülenleri yazıyor...

Kusur ettiysem affola...

Aslında yazılacak o kadar şey var ki…

Huzurlu, sağlıklı günler diliyorum...

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi