DENEME
Giriş Tarihi : 25-01-2023 19:45   Güncelleme : 25-01-2023 19:55

Dürüstlük

Yazan: Kemal Tekir -DÜRÜSTLÜK

Dürüstlük

DÜRÜSTLÜK 

Dürüstlük; özü, sözü bir olmak, sözleriyle eylemleri uyuşmak, ilkeli ve kararlı, tutarlı olmaktır.

Dürüst insanlar; göründükeri gibi olurlar, oldukları gibi görünürler, her konuda şeffaf, rahat ve açık görüşlü insanlardır. Gizli ajandaları yoktur. Konuştukları kişiyle göz teması kurmaktan çekinmezler.

Güleryüz ve şefkatli bakışlar, samimiyet, dürüstlüğün temel göstergeleridir.

Dürüst insanlar her konuda adaletli, vicdanlı insanlardır, kendilerine yapılmasını istemedikleri şeyleri başkalarına yapmazlar.

Dürüst olmayan insanların belirgin davranışları; gerginlik, sinirlilik, konuşurken gözlerini kaçırması, ses tonunun değişmesi ve yerinde duramam aşı, terleme, titreme halleri ve konuşurken elleriyle ağzına, burnuna dokunması, sık sık göz kırpmalar, dudaklarını yalamalar ve konuştuğu kişiye fazla yaklaşma, sırtını sıvazlama gibi.

Dürüst insanlar; aranan, sayılan, sevilen, özlenen ve itibar sahibi, zerafetli, nezaketli, hoşgörülü ve uzlaşmacı insanlardır.

Dürüst insanlar; cinsiyete değil, kişiliğe önem verirler, başkalarının haklarına, hukuklarına riayet ederler ve kul hakkı yemezler, insanları ayrıştırıp ötekileştirmezler, insanların iyi niyetini istismar etmezler.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi