SÖYLEŞİ
Giriş Tarihi : 01-06-2023 21:48   Güncelleme : 01-06-2023 21:52

Bizim Sokaklar / Sultan Arman Kararmış

Yazan: Sultan Arman Kararmış -BİZİM SOKAKLAR 

Bizim Sokaklar / Sultan Arman Kararmış

BİZİM SOKAKLAR

Yine umutla bir sabaha günaydın dedik.
Yine güne başlarken, güzel dilekler diledik, balkonda açan sardunyalar ve papatyalarla. Demini alan çayın, mis gibi kokusu ile bardakta duyulan kaşık seslerinin, kuş seslerine karışmasına, biz bu sabah ne şarkılar türküler ekledik.

Sahi bir de bu sabah koştura koştura okula gidenleri unutmadık..
Onlara da yeni günden güzel umutlar vaat ettik. 
Her yeni günde, kahkaha ile hayallerinin, en güzel dönemi, hep sizle olsun diye dualar edip paket  yapıp süsledik ..

Bizim sokaklar şimdi eskisi gibi değil. Sevgi dolu, iyi kalplerde büyüdüğümüz yer değil. Merhamet bitmiş artık. İnsanlar birer iyilik meleği hiç değil ..

Bizim sokaklar, o masum çocukların; korkusuz, güven dolu bir dünyada toprakla, çamurla oynadığı, cıvıl cıvıl çocuk sesleri ile dolu bir semt hiç değil..

Bizim sokaklar; ellerinde file ile alış veriş yapıp, bir merhaba, bir günaydın, bir hayırlı günler diye birbirine selam veren insanlarla dolu hiç değil ..

Bizim sokaklar; bağ bahçeye rahat girdiğimiz yerdi. Şimdi tam tersi, blakis bağ bahçeye kimse girmesin diye kapının önüne masum köpek bağlanan yer şimdi. Önceden gönül rahatlığıyla, dalından meyve yediğimiz bahçe hiç değil..

Bizim sokaklar; aşk ile gönülden, yürekten güzellikleri tebrik edip, en yakın komşunun sevincine ortak olan, evde yanan ışıklarla huzurlu olan, yüreği yanıp yanıp köz olan, sevda mevsiminde çiçek açan dal hiç değil..

Biliyor musunuz, bizim sokaklar da caddeler de yere oturup gitar çalan, saksafon çalan insanları dinleyip ...

Şiir yazan kalemi ile gönüldeki rutubetli nemi kazan, en ufak çıkarda bu güzellikleri hiçe sayıp, hep ben diyen, nice sazan varken kitabı düzden okuyan, şarkı ve şiirleri gönülden dinleyip, bunca yaşanılan duygulardan bir mana, bir anlam çıkaran kesim hiç değil..

Sahi ne oldu bizim sokaklara ?..

Sevgi ile aşk ile güzel sözcükler dökülen dudaklara.
Sahi ne oldu hayaller kurup, daldığımız, hasretle vuslat bekleyen uzaklara ..

Sahi ne oldu aynı bardaktan içtiğimiz suyun, aynı tabaktan yediğimiz yemeğin, aynı havayı teneffüs edip, birbirinin yüzüne bakan o insanlara. Ne oldu üç kuruş mal için, gönül bahçesinde büyüyen dala hile kurulan tuzaklara ..

Bizim sokaklarda artık geceden sabaha kadar, adım başı lambalarda süslü ışıklar yanıyor. Ama gönül ışığı karanlığa mahkum edilmiş ..

Bizim sokaklarda, beton yığını binalar, sitelerle doldu. Gönül zenginliğini tüketip, mal mülk sevdası uğruna fatura; garip ve hor görülen iyi niyetli insanlara kesildi..

Olsun beeeee... Olsun..

Hayallerimiz var umutlarımız var 
Şansımıza şimdilik ters düşse de var.
Yine yazdığımız şiirlerimiz, dinlediğimiz o şarkılarımız var ..

Bardağımızda çay tadına karışırken yürekten geçirdiğimiz haksızlıklara karşı ah ederken  unutmayalım bizden büyük Rabbimiz var ..
Biliyorum, yine eskisi gibi güzellikleri nakşeden, her karanlık geceden kalan aydınlık sabahımız var.

Peki ya bunca kararan kalplerinizle bencil olanlar! Nasıl sizin sokaklar?

Editör: Ümmügülsüm Hasyıldırım 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi