SÖYLEŞİ
Giriş Tarihi : 25-05-2023 20:37

Bekleyiş / Sebahat Sarıca

Yazan: Sebahat Sarıca -BEKLEYİŞ

Bekleyiş / Sebahat Sarıca

BEKLEYİŞ

Koluna iğne yapılacağını bekleyen çocuğun hissettiği  acı, iğne yapılana kadardır. Beklemek daha çok acı verse de, sonucun kendisi için hayırlı olacağını  sonradan görür.

İşte, hayatımızda karşımıza çıkan musibet ve sıkıntılara  sabretmek, geçene kadar zordur.
Sonrasında, bu sıkıntılar, daha büyük bela ve dertlerin önüne geçmiş olacaktır.

Olmasını çok hayal ettiğimiz bir işin  başarısızlıkla sonuçlanması bizi mutsuz eder biliyorum. Bunun nedeni belki de   henüz o işe yeterli olmadığımızı bilen ve hedefimizden daha ileriye gitmemizi isteyen Allah’ın bizden biraz daha fazla gayret göstermemizi istemesinden olabilir mi?

Evlenmeyi düşündüğünüz biriyle bir anda ayrılık kararı almanız her iki tarafta üzüntüye sebep olur evet, ya evlendikten sonra umduğunuz gibi evliliğinizin gitmeyeceğini bu yüzden ayrılık kararı kalbinize inmiş olabilir mi?

Bir şeyleri çok istemek arzu etmek illa ki olacak anlamında değildir, önünüze çıkan her engel, olgunlaştırmak içindir. Kabul etmeyenler isyan edenler de olacak bu neyi değiştirir? İsyana düşmüş insanı bazen şefkat tokatı ile kendine getiren yaratıcı, o imtihan içindeki haline bakarak kalbini yoklar, sabırlı bekleyişin sonunda ona istediği kapıyı açar artık olgunlaşmış, önüne çıkan sıkıntılara göğüs gerecek duruma gelmiştir.

Bekleyiş isyan etmek değildir.
Katlanmak sabır değildir.

Sabır en güzelinin olacağını umarak sevdiğinin hatrına sükûnet ile beklemektir.
Nasıl ki, istenilen şeylerin  gerçekleşmesi mutluluk veriyorsa, o mutluluğa ulaşana kadar çekilen cefalara gösterilen sabırdır bu hissi veren.

İnsan büyüyene kadar, ağaç çiçek açana kadar, yağmur yağana kadar, kelebek kozasından çıkana kadar, tohum çatlayana kadar cefa çeker.

Bir rüzgâr, bir fırtına ardından yağmur başlar, güneş yine doğar. Kalp üzülür, göz ağlar ama sahibine isyan etmez. Nazımız da niyazımız da Allah’a dır. 

Editör: Nezihat Keret 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi