ÖYKÜ
Giriş Tarihi : 30-10-2023 21:59

Sevgiyle Büyüyen Kalpler / Nevin Bahtışen

Yazan: Nevin Bahtışen -SEVGİYLE BÜYÜYEN KALPLER

Sevgiyle Büyüyen Kalpler / Nevin Bahtışen

SEVGİYLE BÜYÜYEN KALPLER

- Küçücük ellerimle kocaman kalp yapabiliyorum. Aa harika! Anne, anne! Gördün mü, ellerimle yaptığım kalp, nasıl da büyük oluyor? Anneciğim, her zaman böyle kalmasını istiyorum. Yaptığım kalbin büyük kalmasını nasıl sağlayabilirim?

- Bugününü aydınlattığın gibi yarınını da aydınlık yaparsan, hep büyük olur o kalbin.

- Anneciğim ben küçük bir çocuğum, yarınlarımı nasıl aydınlatabilirim?

- Çok kolay yavrum; okuyarak, öğrenerek, çalışarak; zamanı geldiğinde nasıl yapacağını öğrenirsin. Öğrendiklerinin herkese de faydası olur, kendi dünyanı aydınlatırken, başkalarının da dünyasını aydınlatırsın.

- Anneciğim ben korkuyorum! Ya benim gücüm yetmezse yarınları aydınlatmaya?

- Üzülme canım, sen fark etmeden gelişecek her şey, hayatın akışında… “Farkındalık” sahibi olman ve “insanlığın hayrına bir şeyler öğrenmen” yeterli.

- Benim elimde bir fener yok, benim düşüncelerim nasıl ışığa dönüşür?

- Fener, gece karanlığı için gerekli ama düşüncelerin, hayat yolunu aydınlatır. Biliyor musun kızım? Her gün öğrendiğin yeni bir bilgi, önünü görmende fenerden daha çok faydalı olur. Kendini, ışığın başlangıç noktası olarak düşün, her geçen gün önündeki aydınlanmış olan alan genişleyecek.

Hani sabahları güneş yeni doğmaya başladığında, hemen aydınlanmıyor, yavaş yavaş biz farkında olmadan aydınlanıyor ya ortalık! Hani bazen bana soruyorsun sabahın erken saatlerinde; “Anne biraz önce daha karanlıktı, şimdi aydınlanmış, niye fark edemedim?” diye. Güneş nasıl yavaş doğuyorsa, senin bilgilerin, düşüncelerin de, sen fark etmeden bakış açını daha geniş ve aydınlık kılacak.

- Anneciğim savaşlar da mı, karanlıkta kalmış düşüncelerden kaynaklanıyor? Kendilerinin çok akıllı olduğunu zannedenler, insanları kendi karanlık alanına mı çekiyor? Biz de kendimizi iyilik, sevgi, hoşgörü adına geliştirdiğimizde; hem kendi alanımızı genişletip hem de insanların önlerini görecek şekilde mi aydınlatıyoruz?

- Aferin sana kızım. Sen bu işi öğrendin. Gördün mü, düşüncelerin hemen nasıl gelişmeye başladı? Şimdi neyin ne olduğunu daha iyi fark ediyorsun, tebrik ederim seni. Biliyor musun? Sevginin faydalarını say say bitmez. Küçücük ellerinle yaptığın sevgi dolu kalp, aydınlık dünyada böyle büyür…

Editör: Hamit Gözümoğlu 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi