ÖYKÜ
Giriş Tarihi : 09-03-2023 18:08   Güncelleme : 19-03-2023 22:42

Kar Melekleri

Yazan: Abdulrahim Arslan -KAR MELEKLERİ

Kar Melekleri

KAR MELEKLERİ 

Kar meleklerini bilir misiniz? Her kar tanesini bir meleğin indirdiğini? Böyle bir geceydi. Kar taneleri usul kavuşuyordu meleklerine, kar taneleri ki gecenin beyaz ve soğuk yüzü…
Koşuşturmaca içerisinde geçti günüm.

Yapacak birçok şey vardı. Her zamanki gibi stresliydim. Eve geldim, yemek yerken dahi ailemden habersizdim. Aynı masanın masadan uzaktaki kimliğiydim. Annem seslendi duymadım. Babam da belli ki tavırlarıma sitemliydi. Hissetsem de umursamadım. Sıradan şeyler yaşadığım hayatın, sıradan ayrıntılarıydı bunlar. Sofra da fazla durmadan kalktım. Odama çekildim. Odam üstüme üstüme geliyordu. Kıyafetlerimi hızlıca çıkarıp savurduktan sonra yatağıma uzandım. Hayatta ilgimi çekmeyen birçok detay vardı. İstediklerim olmuyor kimse beni anlamıyordu. Telefonumu kurcalarken sızıp kalmıştım.

Şiddetli bir sarsıntıyla uyandım. Kıyamet kopuyor gibiydi. Odamdaki dolaplar, uzandığım baza, her şey adeta yer değiştiriyordu. Dehşet içindeydim. Kaçmak istesem kaçamazdım, kaçmak bir yana yerimden dahi doğrulamazdım.

Duvarlar… Aman Allah’ım duvarlar üstüme üstüme geliyordu. Hayır bu kez üstüme gelmiyor; bir girdap gibi gürültüyle yutuyordu!
Gözlerimi kapattım. Başımı ellerimin arasına sakladım ve küt küt atan kalbimle bu rüyadan uyanmak istedim.
Uyanmalıydım… 

Belki de kopacağından söz edilen kıyamet buydu ve artık sonumuz gelmişti! Sarsıntı ne kadar sürdü bilmiyorum. Benim açımdan bakarsanız, hiç bitmeyecek kadar uzundu. Bacağımın üzerinde inanılmaz bir acı hissettim. Sarsıntı durmuştu. Tam olarak ne olduğunu bilmiyordum. Toz dumandan nefes alamayacak gibiydim. Tüm cesaretimi toplayarak gözlerimi açmaya çalıştım. Göreceğim manzaraya hazır değildim. 

Gözlerimi açtığımda tozdan başka bir şey yoktu. Ne olduğunu anlamaya çalıştım. Muhtemelen ölmüştüm ya da?.. Gerisi hakkında hiçbir fikrim yoktu. Toz ciğerlerime kadar dolmuştu. Zorla da olsa öksürmeye çalıştım. Üstümde öyle bir ağırlık vardı ki öksürdükçe tüm kemiklerim kırılmışçasına ağrı yapıyordu. 
Toz bulutları yavaş yavaş çökmeye başlamıştı. Kar meleklerini gördüm. 

Üstümdeki moloz yığınlarının arasından yüzüme doğru dokunuyorlardı. Soğuktu…

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi