KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 28-07-2023 19:23   Güncelleme : 28-07-2023 19:28

Bir Kitap: Zaman Kıskacı / Mirza Tazegül

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: ZAMAN KISKACI / MİRZA TAZEGÜL

Bir Kitap: Zaman Kıskacı / Mirza Tazegül

BİR KİTAP: ZAMAN KISKACI / MİRZA TAZEGÜL

Para kazanma yolunda başarı hırsı insanı kimi zaman kör eder. Daha fazlasına sahip olmayı heves ederek ekonomik olarak güce güç katar. Bunlar olunca insandaki sevgi körelir. Empati sıfırlanır. Kendinden başkasını görmez. Ta ki bir müsibet bin nasihattan iyidir, olana kadar.

Tamer Aslanoğlu zengin bir iş adamı. Daha da kazanma derdinde. Eğitimli, başarılı lakin sevgiden yoksun. Sadece "ben" diyen biri.  Başına gelen müsibet ömrünün sonuna kadar bin nasihattan daha iyi oldu. 

Geçirdiği kazadan sonra komaya girdi. Uyandığı hayatta gerçekte olmasa da sanki gerçekte olup bittiği hislerini yaşıyor. O alemde önüne gelen her farklı bir yaşam tarzında yine de başarı ile para kazanma derdinde. Önüne gelen bir çocuk onu silkeliyor... "Benlikten" çıkarıyor. Sevginin ne olduğunu ögrenirken empati duyguları pozitif yönde hayatın tadını anlıyor.

Komadan uyandıktan sonra gönlü maneviyata, "merhaba" diyor. Bundan sonrasında neler  yapacak? Bu deryada yolculuk yaparken İsmail adından bir çocuğu evlatlık ediniyor. Bu çocuk onu nasıl etkiliyor?

Her şey mal mülk değildir. Biraz sevgi her şeye bedeldir. Ne kadar kazanılırsa kazanılsın birkaç metre toprakta toprak olacağız.

İnsanın, kaybolmuş olan kendini bulabilmesinde yardımcı olacak harika bir roman. Tavsiye ederim.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi