KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 29-01-2024 15:24

Bir Kitap: Şu Ters Giydiğin Kazak / Ali Osman Üçkaleler 

Yazan: İsmail Cuci -ŞU TERS GİYDİĞİN KAZAK / ALİ OSMAN ÜÇKALELER

Bir Kitap: Şu Ters Giydiğin Kazak / Ali Osman Üçkaleler 

BİR KİTAP: ŞU TERS GİYDİĞİN KAZAK / ALİ OSMAN ÜÇKALELER

Hayat sürprizlere gebedir. Doğumda gerçekleşen sancılar yarayı kanatır da, kaynatır da. Neler beklediğini tahmin etmek bazen güçtür. Kazak ters giyilirse nefesiz bırakır. Boğulur gibi olunur. Hemen fark edilip düzeltilir. Peki ya hayat insana ters giydirilirse nasıl düzelecek?

Üniversiteden arkadaş olan üç genç. Metin, İnci, Ramzi. İsimleri ne güzeldir. Bahtları da güzel olsun.Hayata merhaba diyerek selamlaşırlar doğayla. Yolları ayrılıp her birinin farklı alemi olsa da günün birinde yolları kesişir. Lâkin umulan bir dostluk buluşması mı olur yoksa sürprizlere gebe olan hayatın sırlı dünyasında kendilerine bir yer mi ararlar? Siz de, Şu Ters Giydiğin Kazak'a bir bakın. Bakın ve görün Metin'in huzuru nasıl kaçtığını? İnci'nin, kendisinden yardım isteyerek kayıplara karışan Remzi'yi bulma çabası ne gibi sancılara sebep olur?

Zehra, Metin'in ömür gemisinde ona eşlik edecek aday. Kardeşinin, kaza sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum edilmesi onun yükünü ağırlaştırır. Kaza nasıl gerçekleşti, Zehra'nın yürek sancısı kazayı gerçekleştiren kişinin bulunmasıyla soğur mu yoksa daha da mı yüreği kanar? Bakalım devreye giren dedektif Mukbil bulabilecek mi? Kimdir bu acımasız?

Zincirleme kaza gibi bir kaza var bu hayat serüveninde. Kazaya karışan her aracın altında başka bir yürek burkan sancıların oluşması gibi, bu kişilerin de altında saklı sırlar var. Acaba ne saklıyorlar birbirlerinden. O zaman yine derim; “Şu Ters Giydiğin Kazak'a bak.”

Yalnız büyükler baksın…

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi