KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 23-12-2023 16:07   Güncelleme : 23-12-2023 18:20

Bir Kitap: Sesimizi Duyun / Suzan Kanoo

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: SESİMİZİ DUYUN / SUZAN KANOO

Bir Kitap: Sesimizi Duyun / Suzan Kanoo

BİR KİTAP: SESİMİZİ DUYUN / SUZAN KANOO

Cahiliyetin en büyük düşmanı eğitimdir. Eğitimin olmadığı yer, şiddetin doğduğu yer oluyor. Her zaman, ön planda olan ilk eğitim yeri ailedir. Ailede, ebeveynler eşit davranırsa, çocuklar arasında rekabet olmayacak ve birbirlerine sevgi ve saygı duyacaklardır.

“Kadın olmak zordur” deriz. Gerçekten de öyledir. Kadını sadece bir obje olarak görmek, yanlışların en pahalısıdır.  Bir erkek ticaretle beyin, bir taş ile beden yorarken kadın ise ikisinin de en ağırını yapmakta ve gün sonunda dinç olarak saygısını, sevgisini ve şefkatını koruyarak dimdik ayakta durur. O yüzden kadın, acuna bir armağandır.

"Sesimizi Duyun" kitabında arap kadınlarının uğradığı haksızlıkları, çektikleri çileleri, gördükleri şiddeti, eşitsizliği, sevgisizliği mektup olarak kaleme alınmış.  Her bir kadının bir öz öyküsü vardır. Her bir öyküde kadının sabırla gösterdikleri azmi, gücü anlatılmış. Güç siddette değil sabırda sırdır. Sır kadının özünde kuvvettir. Kuvvet kaba kuvvet değildir kalemin mürekkebindedir. Mürekkep doğru kullanıldı mı eğitim yerini bulur.

Bu eserde ders almamak mümkün değil. Sadece kadına değil erkeklere de ders verici olarak farkındalığın özünü kapsıyor. Okumadan öğrenilmez.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi