KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 05-08-2023 01:07

Bir Kitap: Ölümcül Şifa / Mahi Cheshire

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: ÖLÜMCÜL ŞİFA / MAHİ CHESHİRE

Bir Kitap: Ölümcül Şifa / Mahi Cheshire

BİR KİTAP: ÖLÜMCÜL ŞİFA / MAHİ CHESHİRE

Kanser aşısı bulunsa sevinir miydiniz? "Bulunsa" sözcüğü bile insanı mutlu, umutlu ediyor. 
Sevinilmez mi? 
En çok kanserli hastalar ve yakınları sevinirlerdi. Böylelikle bu hastaların acıları, ızdırapları biterdi. Umut ederim ki bir gün bu umut gerçek olur.

Londra Medikal Enstitüsü’nde (Hastanesi’nde) Dr. Julia ile Dr. Rea çalışmak için tez hazırlığına başlıyorlar. Rea'nın hazırladığı tez Julia'nın başarısı olur ve Julia çalışmak üzere seçilir. Rea, Julia'nın yaptığı haksızlığa çok öfkelenir ve arkadaşlıkları zedelenir.

Dr. Julia aktif, başarılı iyi bir araştırmacıdır.  Kanser aşısı üzerine çalışmalar başlatır. Deneyler yapar. Yaptığı ilk çalışmasını kanser olan patronunun üzerinde dener ve başarıya imza atar. Başarısını duyururken hayvanlar üzerinde yaptığı deneyler hayvanseverlerin ayaklanmasına neden olur. Gölgesi gibi onu takip eden biri tarafından taciz edilir ve bir akşam ölü bulunur.

Rea, Julia’nın ölümüne çok üzülür. Kendini suçlu hissederken Julia'nın kanser aşısı projesinin yarıda kalmaması için onun görevini devralır. Ancak polisler onu Julia'nın ölümünden sorumlu tutarak göz hapsinde tutarlar.

Masumken suçlu görünmesi psikolojisini bozar. Bir yandan da arkadaşının ölümünü araştırır. Çalıştığı hastanenin bodrum katında tesadüfen tuhaf şeylerin olduğuna tanıklık eder.

Rea'yı yıkan bir başka olay, oda arkadaşı Feng'in kaza sonucunda yoğun bakımlık olmasıdır.

Evine birilerinin girip dağıtması daha da korkutucu hale gelir.

Julia'nın ölümü ile ilgili ipuçları yakalarken gördükleri, duydukları karşında şok olur.

Julia gerçekte öldü mü yoksa gizli bir görevde mi?
Rea, Julia ile ilgili neler öğreniyor?

Üç bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde Julia'nın başarısı ve ölümü, ikincisinde Julia'nın ölümünün araştırılması ve Rea'nın başından geçenler ve son bölümünde Feng'in kazasıyla tüm taşların yerine oturması anlatılır.

Bana göre çok başarılı bir kitap…
Umut ışıkları hep aydın kalırken her sayfasında merak uyandırıyor.  
Kesinlikle okumasını tavsiye ettiğim bir eser.…

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi