KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 06-03-2024 19:34

Bir Kitap: O Çarşamba / Layıkhan Özder

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: O ÇARŞAMBA / LAYIKHAN ÖZDER

Bir Kitap: O Çarşamba / Layıkhan Özder

BİR KİTAP: O ÇARŞAMBA / LAYIKHAN ÖZDER

“Bu farklı dünya ona bir mükafat mı yoksa ceza mı?”

Rüyaların bizlere bir şeyler anlattığına inanır mısınız? Ya da gördüğünüz rüyanın gerçekleştiği oldu mu hiç?

Kimimizin 6.hissi, kimimizin sezgileri kuvvetli insanlara denk geldiği olmuştur. Telepati, sezgi, rüya ya da 6.his, adına her ne derseniz, tartışmaya açık konular elbet.

Sayın Layıkhan Özder kaleminden okuduğum ve gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilerek yazılmış Dilara'nın hikayesinde de, rüyalar rehberlik etti bana.

Dilara, Selma, Ursula, Rosalia ve Claudia oldukça yakın beş arkadaş. Henüz ergenliğe ulaşmamış bu arkadaşlar, ailelerinin izin verdiği belli günlerde bir araya gelmeyi, sohbet etmeyi çok seviyorlar. Her ne kadar okulda birlikte olsalar da, artık kullanılmayan eski bir kütüphanede buluşup birlikte vakit geçirmek onlar için çok değerli.

Yine, bu buluşma günlerinden birinde Dilara, arkadaşlarına gördüğü tuhaf rüyalardan bahseder. Bunlardan biri babası ile ilgilidir. Üstelik onu huzursuz eden rüya gerçekleşmiş, babası bir iş kazası geçirmiştir. Garip bulsalarda bu durumu Dilara'yı rahatlatma yolunu seçer arkadaşları.

Bu tuhaf durumun üzerinden çok zaman geçmeden yaşadıkları bir acı hem Dilara hem arkadaşları hemde aileleri için çok yıkıcı olur. Üstelik bu acıyı, Dilara önceden rüyasında görmüş fakat konduramamıştır.

İlginç bir yolculuk oldu benim için. Sevgili Layıkhan Özder adıma imzalı ulaştırmıştı bana bu değerli eseri bir süre önce. Okumak bugüne nasipmiş  Tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

Dediğim gibi ilginç bir konu, güzel bir okuma oldu benim için. Dilara'nın sezgileri, rüyasında gördükleri, bunların gerçekleşmesi, yaşadığı hisleri okumak gerçekten özel ve duygusal anlardı. Başta da belirttiğim gibi bu gerçek hayat hikayesine, yazarımız da şahitlik etmiş. Eminim onun hayatında da derin izler bırakmıştır bu yaşananlar.

Akıcı, kolay anlatımı olan bir kitaptı. Ayrıca kaleme aldığı tüm eserlerinin gelirini sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklar ve gençlerin eğitimi için değerlendiriyor yazarımız. Hem değerli satırları hem de değerli amacı için kendisine şükranlarımı yolluyorum.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi