KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 15-11-2022 23:06   Güncelleme : 15-11-2022 23:13

Bir Kitap: Kod 5 / Haluk Özdil

Yazan: İsmail Cuci - BİR KİTAP: KOD 5 / HALUK ÖZDİL

Bir Kitap: Kod 5 / Haluk Özdil

BİR KİTAP: KOD 5 / HALUK ÖZDİL 

İstanbul'un taşı toprağı altındır derler.  Aslında sadece bir karesi değil tüm Türkiye'nin  taşı toprağı altındır, mücevherdir. Bunu bilebilmek uzak tarihten yakın tarihimize kadar bilgi edinmek gerekir. Kod 5 'i okurken bunun daha net farkına varabiliyoruz. 

Atatürk tarafından Meksika'da bulunan Maya  şehirlerinde görevlendirdiği Tahsin Bey, Türkiye 'nin geleceğini şekillendirdiği bilgilere ulaşıyor. Ve bunları Atatürk ile paylaşıyor. O anda Atatürk,  anlıyor ki gelecek aydınlığa kavuşmayı beklerken zehir yapacak kişiler kapıda beklemektedir.

Bu bilgilere Kod 5 adını vererek Sır olarak saklıyor. Kimsenin bilmediği sır saklayıcılar aracılığıyla günümüze kadar getiriliyor. Çok önemli olan bu KOD 5 sırrı nedir? Atatürk neyi görmüştü de bu sırrın saklanmasına karar vermişti? Kitabın sayfalarında bunu öğrenirken yakın tarih hakkında aydınlanıyoruz. 

Kitap Sürükleyicidir. Sıkmadan okuyucunun sayfaları çevirmesini sağlamaktadır. Yakın tarihte olup biten olayların başarı bir kalemle kurgulanarak yazılması olup biteni daha rahat anlamaya yardımcı oluyor.  

#alıntılar 

"Ne güzel bir şey insansın hayallerinin peşinden gitmesi. " 

"Neydi gerçek olan: Gördüklerimiz mi, yoksa görmediklerimiz mi?" 

"Saatli bombaya benziyordu kitaplar, bazen de para ve şöhret kazandırırdı." 

"Kitaplar benim dünyaya daha farklı bakmamı sağlıyor. " 

"Para, girdiği yeri değistiren sihirli bir değnek gibiydi." 

"Geçmiş hiçbir zaman silinmez."

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi