KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 15-04-2024 22:22

Bir Kitap: Hizmetçi / Freida Mcfadden

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: HİZMETÇİ / FREIDA McFADDEN

Bir Kitap: Hizmetçi / Freida Mcfadden

BİR KİTAP: HİZMETÇİ / FREIDA McFADDEN

“Nina Winchester zarif, manikürlü eliyle elimi sıkarak, ‘Aileye hoş geldin’ dedi. Kibarca gülümseyip mermer hole göz gezdirdim. Burada çalışmak, yeni bir başlangıç yapmak için son şansımdı. İstediğim kılığa bürünebilirdim. Ama çok geçmeden Winchesterların sırlarının benimkinden çok daha karanlık olduğunu öğrenecektim.”

Kahramanımız, şartlı tahliye ile salıverilmiş eski bir mahkum; Millie… Uzun uğraşlar sonunda Winchester ailesinin evinde yardımcı olarak işe başlıyor. Bu onun belki de son şansı. Çok zor durumda Millie, öyle ki artık arabasında yaşıyor. Andrew, Nina ve kızları Cecelia'nın yanında çalışacak olmak onun için büyük mutluluk. Harika bir eve, lüks araçlara sahip işverenleri oldukça mutlu bir aile ilk bakışta. Peki gerçek göründüğü gibi mi?

Yatılı olarak çalışacağı bu evdeki ilk gariplik kendisine verilen oda ile başlıyor. Tavan arasındaki bu odanın küçük ve açılmayan bir penceresi var. Evden bağımsız olarak tasarlanmış ve oda sadece dışarıdan kilitlenebiliyor.

Üç bölümden oluşuyor bu kitap. Millie ve Nina'nın anlatımı ile ilerliyor hikaye. Kolay okunan, sıkmayan, akıcı bir dile sahip. Bu mutlu ve mükemmel bir görüntü sunan ailenin sırlarının ne olduğunu öğrenmek size kalıyor elbette.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi