KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 11-01-2024 16:27   Güncelleme : 11-01-2024 16:38

Bir Kitap: Gerçeklerle Yüzleşme Vakti 3:01 / Simon Kernick

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: GERÇEKLERLE YÜZLEŞME VAKTİ 3:01 / SIMON KERNICK

Bir Kitap: Gerçeklerle Yüzleşme Vakti 3:01 / Simon Kernick

BİR KİTAP: GERÇEKLERLE YÜZLEŞME VAKTİ 3:01 / SIMON KERNICK

“Söylediği son kelimeler: Adresinin ilk iki satırı.”

Eşi Kathy ve iki küçük çocuğu ile mutlu bir hayatı olan Tom, uzun yıllardır görüşmediği çocukluk arkadaşı Jack'ten bir telefon aldığında saat tam 3:01'dir. Arkadaşının sesi dehşet doludur ve ondan yardım istemektedir. Fakat, kısa telefon konuşması bir anda kesilir. Çünkü Jack'in peşinde birileri vardır ve adamların niyeti hiçte iyi değildir. Telefon kesilmeden önce Jack'ten duyduğu son sözler ise Tom'un ev adresidir.

Önce bu görüşmeye bir anlam veremese de, başının dertte olduğuna karar verir ve hemen çocukları ile birlikte evden ayrılır. Bu isabetli karar, hayatlarını kurtaracaktır zira onlar hızla evden uzaklaşırken esrarengiz bir araç, evine varmıştır bile.

Bir yazılım firmasında satış elemanı olarak çalışan ve oldukça sakin bir hayatı olan Tom'dan kim ne istemektedir? Arkadaşının peşindeki adamlar kimdir? En önemlisi de Jack adamlara neden Tom'un ev adresini vermiştir?

Serinin ilk kitabı, hepimizi hayal kırıklığına uğratmıştı. Tüm seri bu şekilde devam ederse işimiz zor demiştik. Fakat oldukça akıcı anlatımı, sürekli heyecan ve merakın yer aldığı bu hikaye ile derin bir nefes aldık. Hikayeye dahil olan dedektif Mike Bolt'u bir hayli sevdim. Seriye adını veren Tina Boyds yine arka planda kaldı. Mike Bolt ile Tom ve ailesinin başına gelen gizemi çözmek güzeldi. Ara vermeden, serinin üçüncü kitabı Son 48 Saat ile okumaya devam.

“Biri ona bir keresinde, bir adamın öncelikli sadakat göstermesi gereken ailesidir, ikincisi de arkadaşları demişti. Otorite, devlet, hukuk, bütün hepsi listenin alt taraflarında yer alırdı.”

“Hayat yıllarca çok iyi gidebilir. O kadar iyi gider ki her şeyi, zaten böyle olması gerekirdi diye görmeye başlayıp; çantada keklik olarak kabul edersin. Trajediler uzakta olur ve tanımadığın insanların başına gelir. Sonra hiç beklenmedik bir anda yolda bir tümseğe rast gelirsin ve tüm hayatın tepe taklak olur.”

“Hayat sana geri dönüyor. Zaman alıyor, zor ve yalnız bir yol ama sonunda normale dönmeyi öğreniyorsun.”

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi