KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 20-01-2024 22:29

Bir Kitap: Geçmişin İzinde 3 - Kara Kıta Uyanıyor / Cihan Ormancı

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: GEÇMİŞİN İZİNDE 3 - KARA KITA UYANIYOR / CİHAN ORMANCI

Bir Kitap: Geçmişin İzinde 3 - Kara Kıta Uyanıyor / Cihan Ormancı

BİR KİTAP: GEÇMİŞİN İZİNDE 3 - KARA KITA UYANIYOR / CİHAN ORMANCI

Onların da özgürce yaşamaya hakları vardır. 
Asi, isyankâr, kavgacı ve köle olarak görülmekten usanmış bir millet olmak onların hakkı değildir. İnsanların eşit olarak yaratılma gerçeğini hiç kimse değiştiremez. Kimsenin kimse üzerinde herhangi bir üstünlüğü yoktur.

Sadece bir hastalık vardır.. Malcolm X'in dediği gibi; "Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır."

Savaşların, hastalıkların, açlığın egemen olduğu bir kara kıta olan Afrika, ölüm sırasını bekleyen idam mahkumları gibi kaderine boyun eğmiş.

Umutsuz hayalin olmadığını bilerek hep umutlular. Yüzlerindeki tebessüm saf sevgidir. Bu sevgi de onların ilacıdır.

Sınıfçılık yaparak kendisini diğer insanlardan üstün gören kimi insanlar ne kadar zavallılar.

Amerikalıların Afrika halkının elindekileri alması akla kâr değildir. Her yönüyle sömürmek, ezmek, köle gibi kullanmak insanlığı öldürüyor. Onlar da beyazlara verilen haklar gibi bir hakka sahip olmak istiyorlar. Sevgi ve saygı çerçevesinde sonraki kuşaklara bir armağan bırakmaktır arzuları. 
Derinin rengine göre değil, karaktere göre bir anlayış benimsiyorlar. Çok mu zor bunun gerçekleşmesi, yoksa karanlık güçlerin işine mi gelmiyor?

Mutlak sürede sevgi kazanacak, birlik ve beraberlik kârlı çıkacak. Günün birinde yaptıklarından utanarak hep o mazlumları anacaklar.

Adaleti getirmeyi hedefleyen vali olmaya aday olan Benedick’in ölümü kara kıtayı uyandırıyor. Ellerinden alınan haklara sahip çıkmak için yürüyorlar. Bir Afrika sevdalısı olan Cihan Ormancı, Ninga'nın sevgi dolu beyazlara olan hayranlığını, azmini, efsanevi davranışını, el birliği olarak kilometrelerce gece gündüz demeden babasıyla hür olmaya yürümelerini muazzam bir kurguyla anlatması gönüllerde taht kurdu.

“Geçmişin İzinde Şifre” ile yaptığım heyecanlı yolculuk, serinin ikinci durağı “Gerno'nun Sırrı” ile tanıştırdı. Heyecanıma heyecan katan bu yolculuk son durağa ulaştırdı. Ve işte son durak “Kara Kıta Uyanıyor” öyle bir giriş yaparak hızını düşürmeden muhteşem bir finalle yolculuğu bitirdi.

Siz de, bu serüvenle tanışmaya ne dersiniz?

Editör: Dilek Tuna Memişoğlu 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi