KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 05-02-2023 20:54

Bir Kitap: Farkındaydı Ayla / Hatice Ayyıldız

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: FARKINDAYDI AYLA / HATİCE AYYILDIZ

Bir Kitap: Farkındaydı Ayla / Hatice Ayyıldız

BİR KİTAP: FARKINDAYDI AYLA  / HATİCE AYYILDIZ

Hayatın öyle güzel anları oldu ki geride bıraktığımız yılarda, şimdi kitap sayfalarında okuyunca canlanmaktadır gözümüzün perde arkalarında. 

Farkındaydı Ayla, çocukluğunda yaşadıkları her anını harika betimeleriyle günlerimizi de hatırlatıyor bize. Doğanın güzelliğinden hayvanların güzelliğine kadar. Ondan da insanların sevgisine, merhametine, alın terine ve bereketin yıllarına götürüyor okuyucusunu. Gördükçe yaşıyor. Yaşadıkça tat ve zevk alıyor hayatın oksijeninden.. 

Yoluna rehberlik eden gerek en başta ailesi ve sonrasında öğretmenleri Ayla'nın güzel gönlüne ektikleri güzel meyveleri gelecekteki yıldızlara aşılama hedefine koşmakta. 

Her sayfasında içimi kıpır kıpır eden bir kitap oldu. Azmin verdiği şevkle doğanın güzellikler deryasında yeni doğan güneş gibi hissettiriyor. 

"biralıntı" 

"Birçok şeyin farkında olarak büyüyen çocuk, gün geçtikçe yeteneklerinin de farkına varır. Yeteneklerinin arasından, zamanı geldiğinde en iyi olanı;  hocaları, ailesi veya arkadaşları sayesinde, farkına vararak bulur. Böylece seçimini yapabilir. Kişi hayallerinin arasından kendi seçimini kendisi yaparsa, hayatında hedeflediği tüm başarılara istek ve azimle ilerleyebilir. Ancak, kendini keşfetmez fırsatını, kendini tanıma fırsatını bulmuşsa bir birey;  algıları açık bir şekilde, hayatın içerisinde hayallerinin, yeteneklerinin ve olmak istediği mesleğin araştırmasını yapar ve peşinden gider."

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi