KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 23-08-2023 14:46   Güncelleme : 23-08-2023 15:07

Bir Kitap : Ev Arkadaşı / Sarah Bailey

Yazan: İsmail Cuci -BİR KİTAP: EV ARKADAŞI / SARAH BAİLEY

Bir Kitap : Ev Arkadaşı / Sarah Bailey

BİR KİTAP: EV ARKADAŞI / SARAH BAİLEY

Bu zamanda kime güveneceğimizi bilmiyoruz. Neredeyse herkeste bir karanlık dünya var. “Ev Arkadaşı" kitabında bu güzel bir şekilde tasvir edilmiş. 

Melbourne Today'de gazeteci Olive Gorves, Melbourne Üniversitesi öğrencisi olan Evelyn Stanley'in cinayetinin hikâyesini yazarak karanlık dünyanın çirkin yüzlerini resmediyor.

Evelyn evini iki arkadaşıyla paylaşıyor.  Gördüğü ihanet onu, yapılan usulsüz olaylara karşı savunmasız bırakıyor. Bir dedektiften daha uyanık olan Olive, Evelyn'in ölümünden sorumlu tutulan Alexandra Riboni'nin ölümü üzere gözlerini Nicole Horrowitz'in üzerine çeviriyor. 
Ortalıktan kaybolan Nicole, tüm şüphelerin hedefinde oluyor.

Kaçış nereye kadar olacaktı ki?
Mutlaka insanın tökezlediği bir yer oluyor. Nicole derin güçler tarafından ne kadar korunarak gizlense de bir başkasının hayatını çalması ona güvenilir bir hayat ya da güvenli bir gelecek vermiyor. İnsanların umutlarını,  hayallerini çalan iflah olmuyor. Hele ki çocukların,  gençlerin tertemiz hayallerinin ellerinden alınması en korkuncu. İşte Nicole Horrowitz ders aldığı üniversiten insanlık dersi almadı.

İnsanlığı yok edenlerin karanlık dünyalarını yerle bir eden Olive Gorves olsa da genç ve dinamik olan Cooper sayesinde de oldu.

Gizem dolu olan “Ev Arkadaşı" insanların gerçek yüzlerini gösteriyor.  Bakalım sizler ne anlayacaksınız bu gizemden…

"Hangi hikâyenin,  ne zaman biteceği kimse bilemez. " 

"Bazen kendini hikâyenin bir parçası yapmak, gerçeklere ulaşmanın en iyi yoludur."

"Hepimiz yaptığımız seçimlerin sonuçları kadarız."

Editör: Dilek Tuna Memişoğlu 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi