KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 26-01-2023 19:07

Bir Kitap: Bir Derviş'in Hikayesi / Abdulrahim Arslan

Yazan: Ayfer Güney -BİR KİTAP: BİR DERVİŞ'İN HİKAYESİ / ABDULRAHİM ARSLAN 

Bir Kitap: Bir Derviş'in Hikayesi / Abdulrahim Arslan

BİR KİTAP: BİR DERVİŞ'İN HİKAYESİ / ABDULRAHİM ARSLAN 

Nereden başlasam anlatmaya?.. Her yaşamın kendine has özgünlüğüyle başlayan yolları vardır. Bu yollar; kıvrılır, bükülür ve evrilir. Yol vardır ama kim ile ve nasıl yürüyeceğin sana kalmıştır. 

İşte Derviş tam da şaşkın iken ummadığı anda açılan bir yolu fark ediyor... Bu yolun yanı başında hatta ve hatta içinde, özünde olduğunu keşfediyor. 

Modern dünyanın sunduğu tüm hazlardan yorulan, bıkan özünün ağlamasını işitiyor ve onu dinliyor. 

Poula Ceolho' nun "Simyacı" isimli eseri kadar değerli bu özel eseri, kolaylıkla okuyabiliyorsunuz. Düzgün ve akıcı Türkçesi  zihninizi rahatlatıyor. Anlama sıkıntısı çekmeden gönlünüze ulaşıyor. 

Bir de Bursa'yı çok güzel anlatmış. Kendinizi şehrin sokaklarında gezerken bulabilirsiniz. Tarihi mekan ve manevi şahsiyetlerini de tanıyarak Tophane'de çay içebilirsiniz.

Yazar, sayfa sayısını kısa tutsa da hemen okunup bırakılacak bir kitap değil. Kendini bulma ve tanıma yolculuğunu en güzel tasavvufi motifleri kullanarak günümüz insanının kayboluş ve de kurtulma yolunu yazmış. 

Şair olarak tanıdığımız Arslan'ı bu kez roman yazarı olarak tanıdım. Kendisini tebrik  ederim. Başarılı bir eser hazırlamış. Biz de başa dönerek şöyle diyelim, "Derviş'in yolu açık olsun."

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi