KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 17-09-2022 17:34   Güncelleme : 17-09-2022 17:43

Bir Kitap: Anadolu Kokulu Kadınlar / Dilek Tuna Memişoğlu

Yazan: Betül Nur Güney - ANADOLU KOKULU KADINLAR / DİLEK TUNA MEMİŞOĞLU

Bir Kitap: Anadolu Kokulu Kadınlar / Dilek Tuna Memişoğlu

BİR KİTAP: ANADOLU KOKULU KADINLAR / DİLEK TUNA MEMİŞOĞLU

Çok sevdiğim değerli yazarımız Dilek Tuna  hanımefendinin pek kıymetli, anlamlı öykülerinden oluşan kitabından bahsetmek istiyorum. 

Ülkemizin dört bir yanında birbirinden farklı yaşantılar ve koşullarda olmasına rağmen aynı ölçüde ıstırap hisseden çok fazla kadınımızın olduğunu gördüm hikâyelerinde.

Ayrıca imkansızın olmadığını, hiçbir kadını ve kadının sözünü küçük görmeden bir kere de olsa bilmediğinin peşinden gitmeyi, kendin için planları aşmayı, sadece gerçeklere bakıp takılmadan güven hissederek akışa doğru devam etmeyi, birbirimizi tanımasak dahi her kadınımızın bir mücadelesinin, bir özdeğerinin olduğunu, bize usta kalemiyle öykülendirerek anlatmış.

Dahası, ülkemizde erkeğin kadına, kadının da kadına yaptığı anlayışsızlık, yargıçlık, sevgisizlik ve dahi saygısızlığın önüne empati yaptırarak, düşündürerek, okurken yaşatarak geçmiş. Bizim gibi toplumsal problemleri çözmek için çabalayan insanlara büyük bir ışık olmuş. Okunulmalı, okutulmalı diyorum.

Dil ve anlatıma gelecek olursak; her sayfasını sürükleyici üslûbuyla merak ederek okuyacağınıza emin olabilirsiniz. Gözünüze batacak ufacık bir tarafını göremedim. Zaten içeriğinin güzelliğiyle akıp gidiyorsunuz siz de...

Devamını bekliyoruz yazarımızdan ve ülkemize böyle bir değer kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz.

Yayında emeği geçen değerli isimlere de teşekkürümüzü sunarken, kitabın yanındaki lavanta keseciğini ise bir öyküsündeki portakal çiçeklerine benzettiğimi söylemeliyim. Ben de kendi hayatıma dair düşlerimle lavanta çiçeklerini birleştirdim. 

Tekrardan çok teşekkür ederiz. Emeğinize, gönlünüze, kaleminize sağlık.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi