KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 27-09-2023 21:46

Yanlış Adamın Maceraları / Mehmet Engin Ayatar

Yazan: Ayfer Güney -YANLIŞ ADAMIN MACERALARI / MEHMET ENGİN AYATAR

Yanlış Adamın Maceraları / Mehmet Engin Ayatar

YANLIŞ ADAMIN MACERALARI / MEHMET ENGİN AYATAR

Gündelik ya da olması gerektiği için kabullendiğimiz sıradan olaylara farklı bir pencereden bakan M. Engin Ayatar, kalemiyle size "Bir de böyle düşünün." diyor bu kitabıyla…

"Yanlış Adamın Maceraları" isimli kitabı Truva Yayınları'ndan çıkmış, zihninizde değişik tatlar bırakacak bir roman.

Aslında bildiğimiz bir yolu takip etmiş yazarımız. Vatandaş Fikret'in maceraları da diyebiliriz ama işte tam burada Ayatar'ın kaleminin farkı devreye giriyor.

Yazmış olduğu ironilerle, yerinde teşbihlerle mizahi bir anlatım yakalamış. Hepimizin son derece ciddeye aldığı konuları öyle güzel espirilerle anlatmış ki gülmeden edemedim. Tezatla ve hicvederek sosyolojik konuları ele almış. 

Okuyunca hepimizde izler bırakacak konuları; "Böyle de olur muymuş?" ya da "Vatandaş ne çekmiş?" diye düşüneceksiniz belki de... 

Ama hikaye ilerledikçe sizi, bay yanlış ve bay doğruyla tanıştıracak. Bu ikilinin çatışmalarından oluşan buhranları olduğu gibi yazan Ayatar, sizi realist düşünmeye iteklerken ara sıra kısa kısa bölümlerle de fabl türüyle selamlayacak. 

İtiraf etmeliyim ki bu kısa bölümler beni beklemedik bir şekilde etkiledi. Bence yazar, kısa ve farklı bölümlerle akıcılığı ve merakın devamını sağlamış. 

Bu arada kitabın kalınlığı sizi ürkütmesin. Eminim ki çok kısa zamanda okuyup bitireceksiniz. 

Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi