ÖYKÜ
Giriş Tarihi : 13-12-2022 15:56

Son Pişmanlık

Yazan: Betül Berra Bulamaz - SON PİŞMANLIK

Son Pişmanlık

SON PİŞMANLIK 

Bütün insanların huzurlu ve mutlu yaşadığı , hayvanların sağlıklı yaşam sürdüğü , doğanın da tertemiz olduğu bir yerdi Mutlucak Köyü ta ki o iş adamları gelene kadar.

Sıcak mı sıcak yaz günüydü. Köy sakinleri her zaman olduğu gibi bahçede işlerini yapıyorlardı. Çocuklar ise hep beraber oyun oynuyorlardı. Bir anda köye bir sürü araba geldi. İçinden takım elbiseli birkaç adam çıktı, köy sakinleri merakla yanlarına gittiler . Mahalle Muhtarı Mehmet Bey hemen sordu:
-Buyurun yardımcı olayım, sorun nedir? Dedi.
Köye gelen adamlardan bir tanesi cevap verdi:
-Üzerinde düşündüğümüz bir proje var .Bu projeyi gerçekleştirmek amacıyla ziyarete geldik .İzniniz olursa yakında buraya bir fabrika yapmak istiyoruz, dedi.
Mehmet Bey:
-Buna kendi başıma karar vermem mümkün değil, köy halkı ile beraber düşünmek daha doğru olur, der.
Bunun üzerine adamlar gitti.
Köy halkı akşamına bir karar vermek için toplandılar. Bazıları kabul  edip  bazıları ise köyün huzurunun bozulacağını savundu.

Aradan bir hafta kadar bir süre geçti. İş adamları tekrar geldi kararlarının ne olduğunu merak edip, sordular. Köy halkı tam olarak bir karar vermediği için Mehmet Bey cevap veremedi .Adamlar istedikleri kadar ücreti verebileceklerini yeter ki bu projenin kabul edilmesini söylediler . Bunun üzerine köy halkı tekrar toplandı.

Köy bireyleri  istedikleri parayı verebileceklerini duyduklarında kafalarına daha çok yattı. Köyün gelişeceğini ve daha yaşanabilir olacağını savundular.

Bunun üzerine Mehmet Bey iş adamlarına haber verdi. Tekliflerinin kabul edileceklerini söyledi.
Kısa bir süre sonra köye bir sürü kamyonet, iş arabası gelmeye başladı .Yaklaşık olarak bir 1-2 yıl kadar sonra fabrikanın yapımını tamamlandı. Açılışı yapılan fabrika artık üretime başladı. İlk zamanlar da çevreye verilen zarar fark edilmedi ta ki bir kaç ay geçene kadar çevredeki su kaynakları kirlenemeye, hayvan türlerinde azalmaya ve doğanın dengesinin bozulmaya başladı . Köy halkı bundan her ne kadar rahatsız olsa da bu durumu söylemedi. Belki  geçer düşüncesinde oldukları için de çok dert etmediler.

Aradan biraz zaman geçince fabrikanın kötü yanları daha çok ortaya çıktı. Bunun geçmeyeceğini anlayan köy halkı artık sesini çıkardı. İş adamlarına söylediler fakat olumlu bir cevap alamadılar. Bu durumun geçmeyeceğini alışmaları, bu projeye olumlu yanıt verdiklerinde böyle olası durumların olacağını söyleyip ,gönderdiler.

Bu cevaptan sonra köy halkı artık ümidi kesti  ve yavaş yavaş köyden göç etmeye başladı.Mutlucak Köyü artık yaşanabilir bir köy değil fabrikaların merkezi haline gelmişti.

Köy halkı ne kadar üzgün de olsa son pişmanlık hiç bir şeye fayda etmedi.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi