GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2023 21:55

Sır Perdesi

Sebahat Sarıca -SIR PERDESİ

Sır Perdesi

SIR PERDESİ

Cemrelerin önce bütün dünya sonra insanlarının kalbine düşmesini diliyorum. Belki yeryüzünde yanyana açmış regârenk çiçeklerden, birbiriyle dost olmuş hayvanlardan ibret alırlar.

Güneşe bakıyorum  herşeyin herkesin üzerine doğuyor, yağmura bakıyorum toprak ayrımı yapmadan yağıyor, toprağa bakıyorum içine atılan herşeye hayat veriyor kabul ediyor, hak etmeyen onca şey varken.

Ve insana bakıyorum yeryüzünde yaratılan canlıların  en akıllısı, zekisi, üstünü bir de içine bakıyorum ne toprağa benziyor ne de suya.

Bazen de, 'Allah insanların içini dışına çevirseydi! düşüncelerini, planlarını, aklından geçenleri ve geçecek olanları, hislerini, duygularını birbirlerini duyacak şekilde yaratsaydı nasıl olurdu?" diye düşündüğüm oldu. Yaşayabilir miydik?

Ne büyük nimet değil mi?Allah insanı yine kendi içine sakladı, 'belki yanılır utanır vazgeçer' diye, bizi birbirmize perdeledi.

Allah hayatın içine iki yol çizdi rehber kitabınıda elimize verdi tercihi bize bıraktı. Şimdilik yargı bizim elimizde ama bir de sonrası var...

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi