MEKTUP
Giriş Tarihi : 07-11-2022 14:23

Sensizliğin Kıskacında

Yazan: Ümmügülsüm Hasyıldırım - SENSİZLİĞİN KISKACINDA

Sensizliğin Kıskacında

SENSİZLİĞİN KISKACINDA 

Yine günler ard arda uçarak gidiyor hesapsız. Özlemler büyüdükçe büyüdü. Kabı dar geliyor artık. Ne kabı büyütecek güç var bedenimde ne de dayanacak mecal var dizlerimde. 

Sensizliğin kırbacı şaklıyor yavrularımın omuzlarında. Her darbenin izi, yaralarla dolu şimdi. Ufaklık delikanlı şimdilerde. Sıcaklığına yabancı olsa da "baba" kelimesine aşina en azından. Her hediye babadan biliyor. Özlüyor. Soruları muhatabsız.

Gönlüne gam değmesin istiyorum. Yüzünde hep tebessüm olsun. Her uyandığın sabah mucizelerle dolsun. Sevgin yüreğini doldursun. Öfke ve kine yer kalmasın. Umudun katmerlensin. Hasretin yolun olsun. Menzili vuslat. 

Evlatlarına umudun miras, hayallerin hedef, yaşantın ibret, tecrübelerin model olsun. 

Çember daralıyor biliyorum. Doğum başladı başlayacak. Sabır nimete durdu. Mutluluğun neşv-i nema bulması an meselesi. Biliyorum, her şerde bir hayır vardır. Bu ayrılıkta yüreğimizde yaralar açsa da güzelliklere gebe biliyorum. Doğum sancısının akabinde; dünyalar tatlısı, canını vereceğin evladın var. Göze alırsın tüm sancıları. Gönüllü razı olursun. Sonucunda alacağın mükâfatı biliyor olmandır sabrının sebebi. Öyleyse her acının sonunda mutlaka mükâfatı vardır. Eminsek,  (ki olmalıyız) her gecenin mutlak sabahı vardır.

Her kışın baharı, her baharın yazı vardır. Koşulsuz şartsız gün doğacak. Hiç bir dert de baki kalmayacak. Ebed yurduna yolculukta, minik dikenler olacak. Takılmamak, takmamak lazım.

Canının yarısı çok bilinçli emin ol. Üç çocuğuyla öyle metanetli ve dimdik ki. Çekip çeviriyor evini, çocuklarını, sevdiğini, sevdiklerini. O dik duruşu inancından. Gelenin nerden geldiğini bilişinden. Derdi verenin dermanını vereceğinden emin olmasından. 

Hayatın insana sundukları var. Eksi veya artı. Artıya şükreden kalp, eksiye teslim olamamışsa, kaybetmiş demektir teslimiyetinden. 

İki efsane var yuvanda, kardeşlerine sahip çıkan. Çocuk olamadan genç kız olan. Olgun, bilinçli, ağır başlı... Varı yoğu, idareyi bilen. Nazarlara geliyorlar çoğu zaman. Felak, nas'a,  senin duana ihtiyacı olan. 

Sen iyi olunca iyi olan, hasretliğinle yanıp tutuşan iki efsane. Gurbet yolculuğu son bulsun. Yetsin hasretlik.  Dön ki vatana  dolsun kokun. 

Hikmetinden sual olunmayana olsun teslimiyetimiz. Vereceği mükafata tam inancımız. Biliyorum sen de bu minvaldesin. Kavuşacağın günlerin hayalindesin. Eminim ki final güzel  olacak. 

Baban ve kardeşlerin de farksız birbirinden. Mutlak kavusacağımız güne olan teslimiyetinden. Kucak dolusu Selamları var Yaradanın adıyla. Allah'a emanet ediyoruz gönül rahatlığıyla. Selam ve dua ile... 

Annen

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi