ÖYKÜ
Giriş Tarihi : 25-10-2023 13:49

Savaşı Durdurun / Nevin Bahtışen

Yazan: Nevin Bahtışen -SAVAŞI DURDURUN

Savaşı Durdurun / Nevin Bahtışen

SAVAŞI DURDURUN

- Alo! Günaydın Ayşeciğim nasılsın bugün? Benimki de, ülkesinde savaş olan birine sorulacak soru mu şimdi? Ama inan her an merak ediyorum, aklım sizde; sen iki canlısın, canım.

- Günaydın Pelinciğim, duyarlı arkadaşım benim. Sağ olasın, sıhhatim yerinde. Biliyorsun üzülmemek elimde değil, hamile olduğum için, doğal olarak daha çok etkileniyorum. İçimde tarifsiz bir huzursuzluk var. Şimdi ben de bir kahve yaptım, onu içiyorum.

- Sizin, ailece yaptığınız kahve seanslarına bayılıyorum. 

- Annem, babam kahvesini çoktan içti. Ben hamileyim diye kafeinsiz kahve içiyorum ama yine de çok içmiyorum. Zaten artık kahve de bulamıyorsun istediğin zaman. Bulsan da içmeye eriniyorsun. Soykırım gibi olan bu savaş, insanları çok zor durumda bırakıyor. Adaletsiz bir savaşın pençesinde insanlar ölüyor. Masum çocuklar, kadınlar ölüyor. Önceden savaşlarda çocuklar ve kadınlar öldürülmezdi. 

- Ayşe, eminim bu haksız savaşı dünya ülkeleri bir an önce durduracaktır. Onların da vicdanı var, aile ve çocukları var. Bu zulme dur diyeceklerdir!

- Pelin, çocukların gözlerindeki korkuyu bir görsen, bu bombalı saldırıların yol açtığı ölümler karşısında çaresiz kalıyorlar eğer sağ kalkabildiyseler tabii. Masum insanların ve çocukların gözündeki korkuyu hiç bir güç silemez!

- Anlıyorum Ayşe, bizler çaresizlikten yakınırken orada insanlar ölüyor, yakınmaya bile hakkımız yok bu kıyımın karşısında. Büyük ülkelerin bu şavaşı durdurması gerekiyor, bu zalimliğe göz yummamalı. 

- Pelin, insanımız çok çaresiz kaldı. Ancak devlet büyükleri bir çözüm bulabilir. Bu ölen masum insanların, çocukların vebali büyük olur. Günahtır!

- Günahtan korkan kalmamış, çok üzgünüm. Oysa bir insanı yaşatmanın sevabını düşün, ne kadar büyük! Ayşeciğim kahveni içtin mi? Sen ne güzel kahve falı da bakarsın şimdi.

- İçtim içtim Pelinciğim, bu günlerde, artık kahve falına bakmaya da korkar oldum. 

BOM!.. BOM BOM!!!

- Allah! La İlahe İllallah! Bombalanıyoruz!! Annecim, babacım neredesiniz? 

BOM!!!

- Ah!!! 

- Ayşe! Ayşe!!! İyi misiniz? Allah kahretsin bunları! Ayşe!!!

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi