ÖYKÜ
Giriş Tarihi : 04-06-2023 14:47   Güncelleme : 04-06-2023 14:55

Rus Ruleti -2 / Necla Engin

Yazan: Necla Engin -RUS RULETİ /2

Rus Ruleti -2 / Necla Engin

RUS RULETİ /2

Hislerimize güvenerek gerçek bir hayat sürebilir miyiz bilemiyorum. Hislerin geçici olduğuna inanırım, belki de bu yüzden hislerle karar almamızın bizleri hayatsız yaptığına inanıyorum. Ben seksenbeş   yaşında bir adamım. Kaslarım günden güne eriyor. Kaslarım kadar hislerim de... Olabilseydi  yürüyebilmeyi hatta koşabilmeyi isterdim. Eğer biraz yürüyebilseydim son kazancımı banka hesabıma yükleyip dünyayı dolaşmayı düşünebilirdim.

Nereden mi başlardım? En güzel kadınların yaşadığı latin ülkelerinden tabii ki. Yeni bir dil yeni yemekler yeni içkiler. Dans etmeyi seven ateşli ve kavgacı bir kadınla, kalan hayatımı bir mahallede geçirme fikri beni neşelendirirdi.  Şimdi hisleri  ve hayalleri bırakıp gerçeklerle devam edersek sıra bana yaklaşıyor. İkinci sıradaki Ahmet  silahı eline alıp namluyu ağzına doğrulttu. Bu sıradışı hedef noktası, izleyicilerin  iğne yutmuşcasına gerilmesine neden oluyor. Gerilim sessizliktir. Ahmet  birikmiş kumar borçlarını ödeyemezse zaten öldürülecek. Birkaç gecedir intiharın tadına bakıyor. Tetiği çekti. 

Klik....

Karavana. Sımsıkı kapattığı gözlerini açtı şaşkınca kalabalığın uğultusuna baktı. Titriyor. Borçlarını toparlayabilmek için üç ay dayanması gerekiyor fakat ölürse borçların bir önemi olmayacak.

Geçen gün bana sordu; "Öldürülmek mi daha kolay olurdu yoksa üç ay rulete devam etmek mi?"

Hayat devam ediyor dedim. Kontrolcülük bir hastalıktır belki kumar oynamayı seçmen de bir tür kontrolcülüktü. Ama şimdi yavaş yavaş özgürleşiyorsun. Yani düşünüyorsun.

***

RUS RULETİ/1 OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi