MEKTUP
Giriş Tarihi : 11-09-2022 02:13

Merhaba Gelecek

Yazan: Serpil Yalçın - MERHABA GELECEK

Merhaba Gelecek

MERHABA GELECEK 

Merhaba  gelecek.
Nasılsın, iyi misin?
Iyileştin mi? Sana soracağım o kadar soru var ki...    

Mesela; ağaçların hala yeşil mi, çiceklerin rengarenk açıyor mu yine?
Ve çocukların mutlu mu ?  

Ben yazmaya başladım. Hiç sorma yapamazsın diyenler olduğu kadar, yapabilirsin devam et diyenler de oldu.Tam bir imla özürlüsü idim, ama gelişiyor ve uğraşıyorum.Meğer bilmediğim ne çok şey varmış. Çabalıyorum en azından deniyorum. 

Kimsenin beni engellemesine izin vermiyorum merak etme .Yüreğimi çok kıranlar ve yaralayanlar oldu. Oturup düşündüm ve köşe başına geçip gitmesini bekledim acılarımın her zamanki gibi.Ve her zaman yaptığım gibi , ayağa kalkıp hepsini affettim. Tüm kötü niyetli ve olumsuz insanları affettim. Affetmenin gücüne inanarak vazgeçtim, belki dostum diyebileceğim insanlardan. Hem insanoğlu hayatı boyunca kaç dost bulabilir ki? İnsan kaç yaşında olursa olsun yaşlanmıyormuş bunu da anladım. Büyümekmiş adı. 

Ben merkeziyetçi insanlardan daha çok kaçtım. Korktuğumdan değil tabii ki. Enerjimi başka şeylere saklamaya karar verdim.Doğrusunu anlatmaya çalıştığım günler geride kaldı.Artık susmanın ve yoluna devam etmenin gücüne sığınıyorum.Ve bu beni daha huzurlu, Sakin biri yaptı.

Her şey senin için dostum. Biliyorum ki benim en iyi dostum hep sen olacaksın.
Yalınayak koşup dağlarında, çimenlerinin ıslak kokusunda gıdıklanacağım.Bir semaver eşliğinde  çayımı yudumlayıp gökyüzünün mavisinde kaybolacağım.

Sevgili gelecek birgün geldiğinde ve karşılaştığımızda en büyük dileğim iyi ki lerimin fazla olması. Umuda yelken açan benliğim, karşılaştığımızda özgür olmuş olur inşallah .
Ve insanların mutluluğa, huzura kavuşmuş olur. İyi niyetler kazanır.  Masamda oturup dışarıyı seyrettiğimde ,üzgün ve karamsar yüzler görmekten çok yoruldum.Belki ışıl ışıl gülümseyen insanlar vardır ve var olacaktır. Ben de onları görürüm. 

Umutla bakabilmek ve dilemek istiyorum.
Savaşlar ve hastalıklar bitmeli, bu hırs rüzgarları dinmeli.

Umarım hala insanlığa dair ufak mini minnak bir umut vardır.

Sevgili gelecek, görüşeceğimiz güne kadar kendine iyi bak.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi