ÖYKÜ
Giriş Tarihi : 08-12-2022 15:44   Güncelleme : 08-12-2022 19:01

Mektuplar

Yazan: Nevin Bahtışen -MEKTUPLAR

Mektuplar

MEKTUPLAR 

Yılların yükünü içinde taşımıştı, tıpkı bu mektuplar gibi. Acıyla mektuplara baktı, kırışan alnında isyanlar dolaşıyordu. Bir ah çekti, içi yine de rahatlamamıştı. Artık bu yükten kurtulmalıydı, zaman bir buz parçası gibi eriyordu. Daralan yüreğini, rahatlatmak istiyordu, derin derin nefes aldı yetmedi, yüreğinde taşlaşan bölgeyi tuttu, nafile bir faydası olmadı. Anılar bir sefer sökün etmişti, üzerine üzerine geliyordu. Üzüntü ve acılar zihnine hücum ediyordu, bir volkan gibi kabardı içi, istemsizce “hayır!” diye bir feryat salıverdi. Duvarlar bile yankılanarak yas tutuyordu. Umutları, göz yaşlarının seline kapılmış gidiyordu.

Gençliğini, anlatılan aşk masallarıyla heba etmişti. Gençliğinin toyluğunda aşk gözünü kör etmişti. Çocuklarını büyütme işine kendini öyle kaptırmıştı; eşinin, her yaz izine gelecek sevinci, sarıp sarmalamıştı. Elin memleketine gitmişti, kolay mıydı oralarda bizden uzak, yalnız başına yaşamak?

“Yaşamak!” Burun delikleri şişip şişip iniyordu, “Yaşamakmış!” deyip yeniledi. 
“Beyimiz; hayatını yaşıyormuş, sarışın Alaman kadınının koynunda."

Yüzünü buruşturarak delice bakışlarını güllere çevirdi, “Bunlar benim emeklerim be,” dedi. Elleriyle diktiği güllerden koparıp getiriyordu, kendince yüklediği sevgiyle değerleri daha bir artıyordu, getirdiği hediyelerden daha kıymetliydi. İçini buran acıyla inledi, “Kırmızı duvağım gibi masumdular," dedi.

Akan göz yaşlarının seline kapılmış gidiyordu, eşine ait bütün anıları. Hafifleyen bedeninini kaldırdı, istifleyip özenle bağladığı mektupları, güllerle birlikte kaldırıp çöpe attı. Eşine olan sevgisini de olmayan bir mezara gömdü; yılların, kuvvetli silgisiyle nasıl da silinip gitmişti.

Yeni hayatının eşiğinden geçiyordu, boy boy torunlarının oynadığı, katmer katmer açan güllerle dolu bahçesine çıktı. Buz tutmuş yüreği, yeniden hayat sevgisiyle doldu. Gülümseyen yüzüyle, mavilikleri aşıp kendisine gelen güneşe bakıyordu.

                                                                                 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi