SÖYLEŞİ
Giriş Tarihi : 10-09-2022 01:47   Güncelleme : 10-09-2022 01:52

Lafa Bakalım Laf mı?

Yazan: Şükrü Doruk - LAFA BAKALIM LAF MI?

Lafa Bakalım Laf mı?

LAFA BAKALIM LAF MI? 

Hayat hikayemizi anlık aldığımız  kararlar ve bu kararların sonuçları oluşturuyor. Daha güzel olanı arıyoruz. Bu arayış “kemale erme” yolculuğu, bir inşa hareketidir. Bu yolculukta iyi niyet gerekli ama yeterli değildir. İhtiyacımız; gerekli bilgi ve donanıma sahip olmaktır.

Hayat yolu iniş ve çıkışlarla dolu.Bu yolculuk esnasında önümüze muhtelif engeller çıkmaktadır ve çıkmaya da devam edecektir! Doğru davranış her zaman engeli ortadan kaldırmak değildir! Elimizde farklı seçenekler var. Çıkan engelleri bazen ıslah (düzeltme) bazen de imha etmenin isabetli karar olacağı gerçeğinin bilincinde olmak zorundayız! Burada meselelere doğru açıdan bakmanın önemi ortaya çıkmaktadır . Sağlıklı değerlendirme yapmak; doğru bilgiye ulaşmakla mümkündür.

 Müthiş bir bilgi kirliliği var! Algı operasyonlarına maruz kalıyoruz. Bize, dost bildiklerimiz dahi zehiri şerbet diye sunabiliyor... Kulağa hoş gelen her çağrıya balıklama dalıyoruz, bunu asla yapmamalıyız. Akıl süzgecinden geçirilmemiş ham bilgiler ile hareket etmek, telafisi mümkün olmayan sorunlar doğurabilir. Çok dikkatli olmalıyız. Ayrıca haber kaynakları noktasında seçici olmak zorunluluğumuz var. Söze değil, sözün sahibine de bakmak gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi