MASAL
Giriş Tarihi : 27-09-2022 20:51

Kurnaz Tilki

Yazan: Nevin Bahtışen - KURNAZ TİLKİ

Kurnaz Tilki

KURNAZ TİLKİ 

Uzak ormanın birinde yaşayan bir tilki, günlerdir yiyecek bulamamış, aç susuz yollara düşmüş. Yiyecek bir şey bulmak için az gitmiş uz gitmiş, masal bu ya tavuklar diyarında bulmuş kendini.

Köyün muhtarı horoz; buyur etmiş tilkiyi, misafirine bir tabak yumurta ikram etmiş. Tilki; kibar kibar yiyip bitirmiş hepsini, içinden kıs kıs gülmüş! “Bir lokmada yiyip, yutmak isterdim ya!” demiş. Horoza dönmüş, “Köyünüzü çok sevdim ben de az ileriye taşındım.” demiş. Kendini iyi yürekli olarak tanıtan tilki, bana da beklerim demiş. Sinsi bakışlarını, “aptallar” diye iştahla üzerlerinde gezdirmiş. “Bu gece savunmasız olarak yakalarım hepinizi.” demiş.

Yüksek sesle söylediğinin farkında değilmiş. Gıdaklamaya başlayan tavuklar, “Bizi mi yakalayacaksın?” diye sormuş. Tilki; dişlerini göstererek sırıtmış, “Olur mu canım, beni yanlış anladınız, akşam müsaitseniz misafirliğe gelirim dedim.” demiş. Kabarttıkları tüylerini indirmişler, “Tamam, bekleriz. Geldiğinde kapıyı tıklatırsın.” demiş tavuklar. Gıdak gıdak gıdaklamaya başlamışlar mutluluktan. Tilki, oldu bu iş diyerek ellerini ovuşturarak vedalaşıp evinin yolunu tutmuş.

Akşam olunca iştahı iyice kabarmış, ağzı sulana sulana kümesin önüne gelmiş ve kapıyı sabırsızca tıklatmış. Henüz yeni uyuyan dostları ve bekçileri Karabaş köpek, tıkırdıya uyanmış bir baksa! Aç gözlü kurnaz tilkiyi görmüş. Hırlayıp hemen üzerine atlamış. Adı üzerinde, kurnaz tilki, ne yapıp ne edip köpeğin elinden kurtulmuş. Misafirlerinin geldiğini düşünen tavuklar kapıyı açmış. Öfkeli Karabaş’ı görünce ne oldu diye sormuşlar. Köpek, “Düşmanınız olan tilkiyi tanımadınız mı?” demiş.

Tavuklar korkudan, gıdak gıdak gıdaklayarak kümesin içinde koşturmaya başlamışlar. Köpek homurdanarak, “Bari bir teşekkür etseydiniz.” demiş.

Uyumak için tekrar kıvrılıp yatmış. Biraz olsun korkuları geçince dostları olan köpek, akıllarına gelmiş. Hayatlarımızı kurtarmıştı ama biz bir teşekkür bile edemedik deyip üzgün bir şekilde kümesin kapağını açmışlar ve dostları köpeği kapılarının hemen yanında uykuya dalmış görmüşler. Uyandırmaya kıyamayıp kapıyı, sıkı sıkı kapatıp yarın ilk işimiz yaptığı büyük iyilik için teşekkür ederiz deyip horozlar ve tavuklarda uykuya dalmışlar.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi