ÖYKÜ
Giriş Tarihi : 25-08-2022 01:31

Kiska

Yazan: Ayfer Güney - KİSKA

Kiska

KİSKA

Ne zamandır buradayım, bilmiyorum. Bana çok görülen Güneş'i dahi unuttum. Gecemi gündüzümü bilemez oldum. Benden ne istemişlerdi, beni buraya niçin  getirmişlerdi anlayamadım.  

İlk günler fena değildi, yemeğim hazırdı. Eğlenmeye  dahi çalıştım. Hopluyor, yavrularımla mutlu oluyordum. Bir gün yavrularım ansızın yok oldular. Onları bir daha asla göremedim. Hicranımı, feryadımı dile getirdim ama duymamazlıktan gelindi. Faydasız, çığlıklarmı yuttum ve en derine hapsettim.

Arkadaşım bize verilen yiyeceklere uyuşturucu kattıklarından bahsetti. Olabilir, ama çaresi olmayan bu derdi hiçbir uyuşturucu dindiremezdi.
      
Bir zaman sonra yavrularım gibi arkadaşım da yok oldu. Nereye gitti? Bizi böyle ayıran şey neydi?

Artık, çıkışını bulamadığım bu dar yerde dönüp duruyorum. Yapayalnız ve çaresizim. Çarpan kalbimin durmasını istiyorum: "Hey!Ordakiler bırakın beni, ne istiyorsunuz benden?" dediysem de kimse yardım etmedi.  

Kendimi, içimdeki acıdan, duvarlara vurdum. Bu ümitsizliğe artık teslim oldum. Ölümü istiyorum, bu ızdırap ancak böyle son bulur. İçe çöktükçe çöktüm, yemek yemeyi bıraktım. Keşke hiç var olmasaydım..   

Durun bir dakika, şu insan sanki bana merhametle bakıyor. Yanındakiyle beni işaret ederek konuşuyorlar. Yanlarına  yaklaşıp ne olduğunu  anlamaya çalışayım.

"Bay Adrian! Bunu ona yapamazsınız, bırakın gitsin.
Yıllardır burada yapayalnız. Lütfen biraz empati yapın."  

"Bayan Eva, bize  ne yapmamız gerektiğini söylemeyin. Yasalara aykırı bir şey yapmıyoruz."  

"Dışarıda 'Kiska'ya özgürlük!' diye bağıran o kadar insan, sizin vicdanınızı etkilemiyor mu? O bir balina. Ne işi var şu daracık havuzda? Okyanusta yüzmesi gereken hayvancağız için burası bir küvet. Sizin bir küvette yaşamanızı isteseler ne yapardınız?"

“Kiska bir katil balina. Buraya insanları eğlendirmeye geldi. Lütfen dışarıdaki kalabalığı da alıp gidin. Aktivistliğinizi organ mafyasına  satılan göçmen çocuklar  için kullanın..."

“Onlar için de savaşıyorum. Şuraya bakın! Sanki ondan bahsettiğimi anladı... Kendini havuzun kenarlarına vurmaya, çırpınmaya başladı.

-Dayan Kiska! Dayan... Seni buradan kurtaracağım. Izdırabının çığlıklarını bütün dünya duydu. Az kaldı, seni çok sevdiğin okyanusuna kavuşturacağım. Eskisi gibi İzlanda kıyılarında yüzeceksin.Bunun için her şeyi göze aldım. Dayan!..

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi