MANZUME
Giriş Tarihi : 24-08-2023 22:22   Güncelleme : 24-08-2023 22:31

Kayıp Şehir / İsmail Derya Boz

İsmail Derya Boz -KAYIP ŞEHİR  

Kayıp Şehir / İsmail Derya Boz

KAYIP ŞEHİR

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, tan yeri ağarırken bu şehirde, elimize tutuşturulan umut listesi gibisin aslında be hayat.

Bazen şaşırtıyorsun beni, bazen nereden okumaya başlıyacağım seni belli değil. İstanbul kadar kalabalık, İstanbul kadar karmaşık bu aralar beynimin içi.

Anlamadığım duygular içindeyim sanki. Kâh ağlamaklı, kâh sevinçli. Nasıl anlatsam sana. Yüreğim ayrı konuşuyor, aklım başka düşünüyor.

Sen yoksun artık yüreğimde. Yaşamam anlamsız benim bu kayıp şehirde. Bazen uzaklara dalıp gidiyorum. Hayalin karşımda duruyor. Seni arıyorum tan yeri ağarırken.

Gezdiğim yerlerde, özlediğim yerlerde seni bulmayı istiyorum. Sevgi dolu yüreklerde, yine yağmurlu bir İstanbul sabahı, tıpkı gözlerimden akan yaşlar gibisin bugün de.

Yarım kalmış bir sevdayı unuttum sanma sakın. Sen unutsan bile, ben unutamam. Umutla beklediğim sevgili! Seninle biz ayrı kalamayız bu kayıp şehirde.

İstanbul kadar kalabalık, İstanbul kadar karmaşık bu aralar beynimin içi. Sen olmayınca bu şehir, soğuk geliyor artık bana. Üşüyorum sensiz. Umudumu yitirmedim hiç. Mutlaka bir gün yüreğime geri döneceğini biliyorum. Seni arıyorum, seni soruyorum sokaktaki herkese. Ve seni özlüyorum bu kayıp şehirde. 

Editör: Ümmügülsüm Hasyıldırım 

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi