DENEME
Giriş Tarihi : 27-02-2023 14:50

İşimiz Vaktimizden Çok

Yazan: Dilek Altundağ -İŞİMİZ VAKTİMİZDEN ÇOK

İşimiz Vaktimizden Çok

İŞİMİZ VAKTİMİZDEN ÇOK 

Güneşin altında gölgelenenlerle aynı olmaz vakti belirleyen, en büyük saat olan güneşle yarışanlar. Günleri haftalara sığacak işleri bitirip gitmişlerdir. 

Saatlerinin dakikalarında vakit tüketenlerin yaşadığı bir dünyada iş tüketip gitmişlerdir. Birden çok işi bir elde başarma hünerlerine erenler aynı toprak aynı hava aynı suyla aynı güneşle büyüyen iki ayrı meyve veren ağaç gibi geçmişin tarihinde aynı toprakların insanları arasında farklı hayatlar bırakıp gidenler görülmüştür. 

Ömürlerini nerede tükettiklerini belgeleyecek bir eser bırakmayanlar aynı kitaptan ve aynı kaynaktan faydalandığı halde ömürlerine çok şey katanlara imrenecekler. 
Örnek alacak ve peşlerinden gideceklerdir. 

İnsanlığa adanmış, insanlarla insanların kendilerinden biri gibi görmek istemediği insanlar, aynı renkleri taşır. Bizim gelecek nesillere bırakacağımız şeyler, öncekilerden aldıklarımızdan daha değerli olmalıdır. Bizim imkanlarımız daha fazlası gayemiz himmetimiz de öncekiler gibi olmasa da imkanları zorlamalı değil mi?

Emek, gayret kimliğimizin bugünkü sonuçları. Sadece kendisi için sonuç almadı Selahattinler, Celaleddin Harzemşahlar… "Sefer bizden zafer Allah'tan." dediler. 

Allah'ın Kılıcı hâlâ sallanıyor Halit Bin Velid'in elinde. Gözleri hâlâ yaşlı Hasan Basrilerin. Minarelerde ezan okuyan Bilallerden yükseliyor hâlâ sesler. 
Biz de "Ameller niyetlere göredir." demeli vazgeçmeliyiz  tenperverlikten. 

Enkaz altında kalan manevi alemimizdir. Vakit sınırlı deyip  silkelenmeliyiz ki, "İşimiz vaktimizden çoktur." diyen önden giden atlılarla yolumuz bir olsun.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi