DENEME
Giriş Tarihi : 11-11-2022 22:04

İnsanlık Adına Devrim

Yazan: Fatma Karataş -İNSANLIK ADINA DEVRİM

İnsanlık Adına Devrim

İNSANLIK ADINA DEVRİM 

Kör bir nesil yetişmekte. Artık çocukları ebeveynleri değil, teknolojik aletlerin yetiştirdiği  bir çağda nefes alıyoruz. Bu durumun nasıl bir felakete yol açacağını bilen nesiller bu çağda nefes almakta zorlanıyor. 

Öyle bir çağdayız ki  insanlar daha çok paraya değer verir oldu. Zihni kirleten teknolojiler etrafımızı sarmaya başladı.

Öyle ki yalnızca gençler değil yaşça büyük olan insanlarımız bile bir kaç kuruş için onurunu, haysiyetini internete satar oldu. 

Erkekler kadınlara, kadınlar erkeklere, küçükler büyüklere, büyükler küçüklere özenir oldu. 
İnsanlar özgürlük adı altında ahlaksızlığı, cinsiyet değiştirmeyi meşrulaştırmaya başladı. 

Ülke genelinde tüm insanlar büyük bir sorunla, hastalıkla olsun savaşla olsun mücadele ederken, kimileri bunu alay konusu edip, kimileri ihtiyaç olan araç gereçlere akla hayale sığmayacak fiyatlar ekleyerek ülkesinin insanına yardım etmesi gerekirken daha da zor durumda bıraktı.

Irkçılığa değinmek bile istemiyorum. Önümüze çıkan herkes ırkçı olanlara karşı, ama her yerde ırkçılık kol geziyor. 

Artık haberler eskisi gibi değil. Şimdi ki haberlerin ana teması, çocuk katilleri, kadın katilleri, hırsızlık, anne babasını öldüren, kendi çocuğunu diri diri tandıra atıp yakan vahşi insanları konu alıyor. 

İnsanlar artık adaleti polisten, hakimden, savcıdan değil program sunucularından arar oldu. 

İşte böyle bir insanlığın içinde dünyanın yok oluşunu bekler olduk. Henüz ahiret için bir hazırlık yapmazken ölümü bekler olduk. 

Halbuki insanlık adına bir devrim yapsak, insanları yeniden insan olmaya teşvik etsek, belki de tüm bunlar yok olur. Bakın bir din, ırk, sağcı, solcu devrimden değil  insanlık adına yapılacak olan devrimden bahsediyorum.

Böyle bir devrim gerçekleştirebilseydik, insanlık çok daha iyi yerlere gelirdi belki de.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi