ÖYKÜ
Giriş Tarihi : 08-02-2024 21:02

İnsancıklar / Ahmet Keskin

Yazan: Ahmet Keskin -İNSANCIKLAR

İnsancıklar / Ahmet Keskin

İNSANCIKLAR

- Alo,  155 polis acil..
- Buyrun.
- Bir hırsızlık olayını ihbar edecektim.
- Adresi alayım…

..

- Ekiplerimiz en kısa zamanda olay yerine intikal edecektir. İş birliğiniz için teşekkürler..
"İ- Bir şey değil efendim! Vatandaşlık görevim..

...

Aradığını bulamamanın hırsıyla oraya buraya saldırırken ayak seslerini duydu. Korkusu iyice büyüdü. Aralık kapıdan, üniformalı insanları gördü. Telaşı arttı. Kaçmayı düşündü, kendini balkona, oradan sokağa attı. Bulunduğu yer birinci kattı. Hengameye toplananlar onu gördü. Bağırış çağırış başladı.

- Kaçıyor.. Tutun!.. Yakalayın!..

Kovalamaca ayaklarına can katsada, titreme de yüklemişti. Onlarca insan, eli silahlı polisler. "Yolun sonu..." diye düşündü. Girdiği sokakta yüksek bir duvar, kapalı bir kapı karşıladı. Hızını kesip geri dönerek yeni bir yol bulmayı denedi. Kovalamaca artık sona gelmişti. Bunu hissetti. Kolundan tutup, onu kendine çekmeye çalışan polis görevli ile yüz yüze geldi. Diğerleri biraz daha ötedeydi.

Boşta kalan sağ elini yumruk yapıp sıktı. Olanca gücüyle savurdu. Polis, yumruğu yüzünün orta yerinde hissetti. Gözleri karardı. Eli boşa çıktı. Yere düşüp, kendinden geçti. Suçlu birinden kurtulmuş iken üçünü karşısında buldu. Yaka paça edilip kelepçelendi. Polisler, arkadaşları için ambulans istediler.

...

Ambulans geldiğinde hâlâ baygındı. Sağlıkçılar ilk müdahalelerini yapıp, kendine getirmeye çalıştılar. Aralarındaki konuşmalarda; "Galiba burnunda kırıklık var!" Ambulansa alınıp tedavisi için hastaneye hareket edildi. Ardlarında ince, tiz bir ses bırakarak ayrıldılar..

..

Suçlu araca alındı. Birkaç kişi, karakola ifade için davet edildi. Yer sahibi eşliğinde olay yerinden karakola geçildi..

..

Ve benzerleri gibi, yüzlerce çoğalan olaylardan biriydi. Sadece biri. Tutanaklar tutulacak, imzalar atılacak, Cumhuriyet Savcılığı’na aktarılacak, gerekenler, aşama aşama yapılacaktı..

..

Ertesi gün, gazetelerin iç sayfalarda "Hırsız, polisin burnunu kırdı."şeklinde bir kaç satırlık bir haber, renkli bir sanık polis yakalama anına ait fotoğraf karesi yer alacaktı..

..

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi