DENEME
Giriş Tarihi : 12-11-2023 18:54   Güncelleme : 12-11-2023 18:58

İnsan / Kemal Tekir

Yazan: Kemal Tekir -İNSAN

İnsan / Kemal Tekir

İNSAN

İnsan akıllı bir varlıktır; düşünen, tasarlayan, okuyan, araştıran, sorgulayan, karar veren, öğrenen, uygulayan, çalışan, çabalayan, katma değer yaratan.

İnsan suyun üzerinde bir köpük gibidir; rüzgar estikçe sallanan, yok olan.

İnsan bir çiçek gibidir; vakti gelince açan ve solan.

İnsan; Allah'ın yeryüzündeki gölgesi, temsilcisi, Yaradan’ını bilen ve emrolunduğu gibi yaşamakla mükellef olan.

İnsan bir deniz gibidir; bazen coşan ve dalgalanan, bazen de süt liman olan.

İnsan değişken bir varlıktır; bazen sevginin, saygının nezaketin, zerafetin sembolü olan, yardımlaşan, dayanışan, sulha kapı aralayan, bazen de korku ve kaygıların, kinin, öfkenin, nefretin, boş gururun, kibirin esiri olan, yeryüzünde bozgunculuk çıkaran.

İnsan bazen kamil olur; iyilikte ve güzellikte yarışan, haramlardan, kötülüklerden kaçınan, kederde,  kaygıda, kıvançta herkese ortak olan, sevgili, saygılı, vefalı, arlı, edepli, hayalı, adaletli, vicdanlı olan, görev, sorumluluk bilinciyle yaşayan.

İnsan; bazen alim olur, ilimle, bilimle donanan, bazen de zalim olur, can yakan, haksızlıkta, hukuksuzlukta sınır tanımayan, tartışan, kavga eden, savaşan, canlara kıyan, yalandan, talandan, haramlardan nemalanan.

İnsan; bazen bencil bir varlıktır, sadece kendi ihtiyaçlarına odaklanan, aşırı istekleri olan, mal, mülk, mevki, makam hırsıyla yanıp tutuşan, haz peşinde koşan.

İnsan; gökkuşağı gibidir tüm renkleri barındıran…

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi