MANZUME
Giriş Tarihi : 31-01-2024 18:03

Gökteki Yıldızlar / İsmail Derya Boz

İsmail Derya Boz -GÖKTEKİ YILDIZLAR  

Gökteki Yıldızlar / İsmail Derya Boz

GÖKTEKİ YILDIZLAR

Kaldır başını sevgili, bak gökyüzüne, dalıp gideceksin sonunda yıldızlı semalara. Bu ne ihtişam, bu nasıl bir şölen, ışıl ışıl gökyüzündeki yıldızlar. Hayal gibi sadece. Işık saçıyorlar evrene, gönüller aydınlasın diye. İnsanı büyülüyorlar, adeta bir aşk gibi. Ne de güzel aşk yaşıyorlar. Kayıp gidiyorlar sevişmelere, gökteki yıldızlarla hep birlikte.

Hiç merak edip uzun uzun baktın mı sevgili gökyüzüne? Benim gibi yüzlerce yıldız saydın mı hiç gecenin mateminde? Hüzün dağlarıma kar yağmış, tüm kötülükleri, kederleri silip götürsün diye. Hadi birer şans yıldızı seçelim kendimize. Benimki Zühal yıldızı, seninki Şimal yıldızı olsun.

Dön de bir bak gökyüzüne. Ne güzel bizim için şarkılar söylüyorlar yıldızlar her telden. Hadi bizde eşlik edelim gökteki yıldızlara. Bir şarkıda biz söyleyelim seninle.

"Benim gönlüm sarhoştur, yıldızların altında. 
Sevişmek ah ne hoştur, yıldızların altında."

Sahi, yıldızların altında sevişmek nasıl bir duygu?

Gökyüzünün maviliğini hesaba katmayalım sevgili. Gel seninle mehtaba dalalım canımın içi. Şöyle bir dolaşalım gökyüzünü. Bakarsın yıldızların cilvesinden öğreniriz; aşkı, sevgiyi, belki de sevişmelerimizi.

Gece hiç bitmese, yıldızlar kalsa, hep gökyüzünde dans etsek. Gökteki yıldızlarla sen ve ben birlikte. Aşkını fısıldasan kulağıma; "Seni seviyorum" desen. Yıldız yağmuruna tutulsa semalar birden.

Bazen konuşup dertleşiyorum beni duymasalar bile. Aramızda bir sevgi var gökteki yıldızlarla benim. 
Yıldızlara ulaşmak, seninle vuslata ermekmiş hasretle demek ki sevgili. Yıldızlı semalara şöyle bir yolculuk yapsam. Sabah olmadan, güneş doğmadan çağır beni. Yine bir gece daha bitti, ışığımı söndürdüler benim.

Hiçbir yere gitmeyin gökteki yıldızlar, hep benimle kalın.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi