ETKİNLİK
Giriş Tarihi : 10-10-2022 22:58   Güncelleme : 10-10-2022 23:34

Genel Yayın Yönetmenimiz Yazar Ayfer Güney Mezun Olduğu Okulda Konferans Verdi

TRUVA EDEBİYAT DERGİSİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ YAZAR AYFER GÜNEY MEZUN OLDUĞU ERZURUM YAKUTİYE ANADOLU LİSESİ'NDE KONFERANS VERDİ 

Genel Yayın Yönetmenimiz Yazar Ayfer Güney Mezun Olduğu Okulda Konferans Verdi

TRUVA EDEBİYAT DERGİSİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ YAZAR AYFER GÜNEY MEZUN OLDUĞU OKULUNDA KONFERANS VERDİ 

Bazen zaman sanki durur. Geçen onca zamana rağmen sanki bir adım atmışsındır. Bir bakmışsın etrafını başka insanlar sarıyor, anılar ise hiç yaşlanmamış.

Mezun olduğum sevgili liseme gidince bunları hissettim. O yılları yeniden yaşamak bambaşka anlamlar yüklü gemiler gibiydi.

Okuluma yazar olarak davet edilmiştim. Bu davete vesile olan okulun öğrencisi ise sevgili Öznur Bahar. Oyalı Kâse'yi okuyup çok etkilenmiş. Onun heyecanı ve samimiyeti beni çok mutlu etti. İleride kalp cerrahı olmak isteyen bu temiz kalpli kızımız kitaptaki bilgilerden etkilenmiş. Bir lise öğrencisinin bu ilgisi kitabımın amacına ulaştığını gösteriyor. İleride çok iyi bir hekim olmasını dilerim.

Okulumun adı Erzurum Anadolu Lisesi. Buraya iki imtihandan geçerek 11 yaşımda gelmiştim. Öğrencilik yıllarımda taşıdığım edebiyat aşkı şimdi yine beni söyleşi yapmam için kucaklamıştı.

Okulumun şimdiki kıymetli Müdürü Hikmet Polat beni içtenlikle karşıladı. Okulun eski günlerdeki durumu hakkında sohbet ettik. Gelecekte okulda yapmak istediklerini ise memnuniyetle dinledim. Sohbet ilerlemişken Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Müdür Yardımcısı Battal Kılıç geldi.

Battal hocamız, sosyal faaliyet ve edebiyat konusunda öğrencileri teşvik etme yönünde kararlı. Gençlerin test zihniyetinden kurtulması yolunda önemli adımlar atmış.

Gençler üniversiteye yönelik elbette çalışacaklar ama arada ruhun teneffüsünü ihmal etmemeli. Edebiyatı ruhun teneffüsü olarak tanımlarım. Bu teneffüsü sevdiren değerli öğretmenlerimize ve bana emek verip yetiştiren tüm hocalarımın ellerinden öperim.

Bana bu onuru yaşatan okulumuzun Müdürü Hikmet Polat, Müdür Yardımcısı Battal Kılıç beyfendiye ve değerli kızımız Öznur Bahar'a çok teşekkür ederim.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi