KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 18-05-2023 20:45

Bir Kitap Yakut Kolyenin Sırrı / Gülten Türkel

Yazan: Dilek Özdemir -BİR KİTAP: YAKUT KOLYENİN SIRRI / GÜLTEN TÜRKEL

Bir Kitap Yakut Kolyenin Sırrı / Gülten Türkel

BİR KİTAP: YAKUT KOLYENİN SIRRI / GÜLTEN TÜRKEL

Harika bir kitap okuduğumu söylemeliyim. Kitap bittikten sonra bile üzerimdeki etkisini atamadım, gözyaşlarımı tutamadım diyebilirim. Düşünüyorum da Türk olarak tarihin başlangıcından bu yana yaşadığımız, bizim dediğimiz geniş topraklar nasıl da oynanan oyunlar ve yapılan zulümlerle elimizden koparılmış. İşte bu kitap da böylesi bizim topraklarımızdan acılarla sürüldüğümüz gerçek yaşam öyküsünün romanla vücut bulmuş hali.

20.yy başlarında Revan'da (Bugünkü Erivan) Ruslar, Gürcüler, Ermeniler ve Türkler birlikte huzur içinde yaşamaktadır. Zamanla politik ayrıştırmalar neticesinde bu halklar birbirine düşman olur ve büyük acılar yaşanır. Bütün aileler dağılır, binlerce insan hayatını kaybeder.

Kahramanımız Sema, bir gün anneanne ziyaretinde albümde eski ve sararmış küçük bir kız fotoğrafı bulur. Fotoğraftaki kişinin kim olduğunu öğrenmesinin ardından hüzün içerisinde, uzun  çetrefilli ve macera dolu bir yolculuğa başlar. Sema fotoğraftaki küçük kız çocuğunu bulabilecek midir? Bunu okuyucuya bırakıyorum. Zevkle ve merakla okuyacağınız sürükleyici bir kitap. Şimdiden keyifli okumalar...

Ben 200 sayfalık bu kitabı bir oturuşta okuduğumu söyleyeyim, siz akıcılığı ve uyandırdığı merağı anlamış olursunuz.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi