KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 22-12-2022 19:28

Bir Kitap: Yakın Koruma / Demet Mannaş Kervan

Yazan: Nevin Bahtışen -BİR KİTAP: YAKIN KORUMA / DEMET MANNAŞ KERVAN

Bir Kitap: Yakın Koruma / Demet Mannaş Kervan

BİR KİTAP: YAKIN KORUMA / DEMET MANNAŞ KERVAN 

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Nermin’in hayatıyla başlayan olaylar sarmalıydı. Bir ayağının da barışçıl bir topluluk olan ve kültürlerinde insan öldürmek olmayan Amişlerden başlıyordu. 

Kendilerini dış dünyaya açmayan, katı kurallara sahip ve ata erkil olan bu toplulukta dünyaya gelen, ileride Tess ismini alacak olan Teresa’nın hayatıyla devam eden olaylar sarmalı, Teresanın sevdiği adamların annelerine karşı tutumuyla devam eder.

İlk sevdiği delikanlı Sam, kurtuluşunun adresi olarak görmüştü ama olamadı yine de anne ve baba evinden kurtarabilmişti sevdiği delikanlı. 

Sonrasında hem çalışıp hem okuyan Teresa, öğretmen olarak kendi ayaklarının üzerinde duran Tess, olmuştu.

Hayatına çok sevdiği ikinci bir erkeğin girmesiyle mutluluğu yakalamıştı, evlenmeyi düşündüğü arkadaşı Dr. Cansın Edgar’dı onun çocukluk arkadaşı Matthew ve onun eşi Dorin’le de çok iyi anlaşmıştı ama her zaman sevdiği erkeklerin annelerinin engeline takılarak  bu olay yumağını hızla yuvarlıyordu.

Sevdiği adam Dr. cansın Edgar’ın hastaları olan Brad Dawson ve Curtis Hickerson’un olayları ile bir çıkmaza girer hayatları. Başarılı öğretmen olan Tess, kendi öğrencilerinin sorunları ile ilgilenir.

Psikiyatrist olan arkadaşı Cansın’dan da yardım alarak üstesinden gelmeye çalışmışlardır.

Arkadaşı Cansın’la evlenir ve eşinin hiç görmediği Trabzon’a ve tanımadığı akrabalarının yanına yerleşir. Trabzon’un serin yaylalarının birinde aldıkları evlerinde yirmi yıl yaşarlar.

Bu sade ve akıcı bir dille yazılmış kitabı bir solukta okudum ve bitmesini istemedim.
Demet Mannaş hanımın engin hayal gücü ve bilgi birikiminden akıp sayfalarda romana dönüşmesiyle harika bir kitap ortaya çıkmış. Bana polisiye roman okumayı sevdiren Demet hanımın kalemi ve başarısı daim olsun.

Bu harika kitabı okumanızı tavsiye ederim, çünkü irdelenmesi gereken konuları, bir polis ve savcı gibi cesaretle konuları işlemiş.


                                                                                                

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi