KİTAP ANALİZİ
Giriş Tarihi : 27-03-2024 20:13

Bir Kitap: Suyun Şırıltısında Anadolu / Kenan Döner

Yazan: Arzu Ortaören -BİR KİTAP: SUYUN ŞIRILTISINDA ANADOLU / KENAN DÖNER

Bir Kitap: Suyun Şırıltısında Anadolu / Kenan Döner

BİR KİTAP: SUYUN ŞIRILTISINDA ANADOLU / KENAN DÖNER

“Tanrıların dağı... Şimdiki adı Kaz Dağları... O ne görkemli, müthiş bir görüntü. Adeta insanı büyülüyor. Çocukluğumuzda bol bol dinlediğimiz masalları çağrıştırıyor. İnsanın içini ısıtan Mayıs güneşinde İda Dağı'nın eteklerinde Ayazma mevkisinde... O şarıl şarıl akan şelale, üzerini gölgeleyen uzun sivri çam ağaçları. Hafif esen rüzgarla şelalenin şarıltısına eklenen ağaçların hışırtısı adeta bestelenmiş bir senfoniyi çağrıştırıyor. 'İşte, " diyorsunuz, "yeryüzünde aradığım cennet burası mı acaba?"

Bu kitabı okurken, kimi sayfalarda kadim Anadolu topraklarının mitolojik tarihine uzandım, pek çok uygarlığa selam verdim.

Hayata dair pek çok konuylada kesişti yolum kimi sayfalarda. İnsanlık tarihinin binlerce yılında oluşan gelişmeler, teknoloji, ekonomi, demokrasi anlayışı, din ve ahlak olgusu, adalet, gelenek ve görenekler, cinsellik kavramı, sözün özü insana dair bir çok konuyu yazarım gözüyle gördüm. Eleştiren, sorgulayan fikirlerini, gazeteci, yazar, düşünür bazı isimlerin sözlerinden alıntılarda ekleyerek aktarmış kimi bölümlerde bize Kenan bey. Emeğinize sağlık. Okurunuz bol olsun dilerim.

Truva Edebiyat Dergisi Truva Edebiyat Dergisi